Badminton Vereniging Almere

Almere-3 wint met 6-2 van TFS-3

Afgelopen zondag speelde Almere-3 tegen TFS-3 uit Bergen op Zoom. Hoewel iedereen eigenlijk liever van het zonnetje wilde genieten, werden er in de benauwde sporthal leuke en spannende partijen gespeeld.

Er werd gestart met de herendubbel waarin Jayme en Randy het opnamen tegen Marcel Malee en Anton Veraart. Jayme en Randy begonnen sterk aan de dubbel, de eerste set was nog spannend met 19. Maar in de tweede set waren de Almeerders met 21-13 duidelijk te sterk.

Tegelijkertijd speelden Rianne en Rinske hun dubbel tegen Mandy Ipenburg en Martine Buijk. De eerste set werd met goed en geconcentreerd spel gewonnen door onze dames. De tweede set verliep daarentegen een stuk moeizamer. Rianne en Rinske bereikten wel eerder de 11, maar de tegenstanders gingen er met de setwinst vandoor. De derde set werd ook gewonnen door de dames uit Bergen op Zoom, wat de tussenstand weer gelijk bracht.

Vervolgens werd er begonnen met de eerste herenenkel. Elwin speelde een mooie partij met veel leuke rally’s tegen de boomlange Patrick Trompert. In de eerste set had Elwin nog een beetje moeite met de lengt e van zijn tegenstander en verloor hij de set net aan met 21-19. In de tweede en derde set speelde hij sterk, waarna hij deze met twee keer 21-15 wist te winnen.

Rinske nam het in haar partij op tegen Mandy. Rinske wilde deze wedstrijd graag winnen nadat de dubbel verloren was gegaan. Ze speelde slim en degelijk en won zo redelijk gemakkelijk in twee set met 21-15 en 21-14.

Nu was het de beurt aan onze Jayme die speelde tegen Marcel Malle. Marcel was vandaag jarig, maar Jayme gaf hem weinig cadeau. Jayme speelde geconcentreerd en won in twee sets met 21-18 en 21-16.

Deborah mocht in haar partij aantreden tegen Martine. De eerste set speelde ze sterk, waarna ze de eerste set won met 21-11. Het begin van de tweede set verliep goed, op het einde maakte Deborah alleen een aantal onnodige fouten waardoor het weer spannend werd. Uiteindelijk werd de tweede set alsnog gewonnen met 21-19.

Met een tussenstand van 5-1 werd er gestart me t de mixen. In de eerste mix traden Randy en Rianne aan tegen het duo Mandy en Patrick. Randy verwachtte een lastige partij tegen de lange Patrick, maar de mix liep goed. Er werd slim en gecontroleerd gespeeld waarna de Almeerders de partij met 21-19 en 21-14 wisten te winnen.

Op de andere baan speelden Elwin en Deborah tegen Martine en Anton. Het was de eerste keer dit seizoen dat Elwin en Deborah samen speelden en dat was te merken. Hoewel ze de eerste set sterk begonnen, liep het na de 11 niet echt goed en werd de eerste set verloren met 22-20. De tweede set ging helaas ook verloren met 21-19.

Dit bracht de eindstand op 6-2 voor Almere-3, waarna zij op een mooie tweede plaats staan in de poule.

Reageer op dit bericht (“Almere-3 wint met 6-2 van TFS-3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)