Badminton Vereniging Almere

Badmintonners hebben probleem bij dames

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - Het is voor het eerste team van de badmintonners van BV Almere momenteel lastig om goede vrouwen op te stellen. De club heeft zelfs al een keer de Engelse Rachel Howard over te laten komen, en ook komend weekend doet zij mee bij de Almeerders. De personele problemen komen onder meer doordat Manon Sibbald al enige tijd niet kan spelen vanwege een blessure aan haar heiligbeen.

,,Ik ben er al sinds het begin van de competitie uit. Hartstikke balen, maar weinig aan te doen. Ik weet ook nog niet wanneer ik weer kan spelen. Ik bekijk het van week tot week’’, geeft Sibbald aan.

Daarnaast brengt nieuweling Roxanne Molenmaker nog niet waar vooraf op was gehoopt. Volgens trainer Erik Staats heeft de Limburgse moeite met het ‘moeten presteren’. ,,Ze moet meer vertrouwen krijgen. Ze traint nu één keer in de week bij ons. Bij haar vorige club Roosteren was het leuk als er gewonnen werd, maar bij ons moet dit. Daar heeft ze nog moeite mee. Door de blessure van Manon hebben we een tekort, wat weer zorgt voor meer druk op de andere spelers. Want die moeten nu helemaal winnen’’, geeft Staats de huidige situatie bij het eredivisieteam aan.

Foto Studio Kastermans

Dat de club nu vijfde staat in de eredivisie, en niet bij de eerste vier zoals de doelstelling luidt, is volgens Staats nog geen ramp. ,,We staan één punt achter op de nummer vier. Daarbij hebben wij de moeilijkste tegenstanders al gehad. Ik verwacht dat we aan het eind van het seizoen ‘gewoon’ bij de eerste vier staan en dat we de play offs dus weer halen, maar duidelijk is dat het moeilijker wordt dan vorig jaar. Dat wisten we aan het begin van het seizoen, maar niet dat het zo moeilijk zou gaan worden.’’

Komend weekend spelen de badmintonners in Amstelveen tegen Van Zijderveld.

Reageer op dit bericht (“Badmintonners hebben probleem bij dames ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)