Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere-2 wint met 6-2 van Roosterse-2

Zondag 2 oktober moest Carlton Almere 2 het opnemen tegen Roosterse 2 uit het verre Limburg. Hoewel het team misschien liever in het zonnetje had gezeten, werd er toch hard gevochten om de overwinning te bewerkstelligen. Met een eindstand van 6-2 kunnen de Almeerders tevreden zijn.

Dennis Steenland en André Aantjes begonnen sterk aan hun dubbel tegen Jovi Nieman en Frank Vermeesch. Mogelijk moesten de Limburgers nog even bij komen van de lange reis, want de tweede set werd in de verlenging gewonnen door Roosterse. Gelukkig wisten Dennis en Andre zich te herpakken en konden ze de derde set met 21-14 naar zich toe trekken.

Ook de dames van Almere wisten de eerste set te winnen. Marloes van Heteren en Monique Slaman maakten het nog wel spannend in de tweede set tegen Marloes Maes en Sonja Stams, maar met 22-20 werd ook deze set gewonnen.

Hierna was Jelle Kelderhuis aan de beurt tegen Frank Vermeesch. De harde smashes van Frank hadden dit keer niet zoveel nut. Jelle speelde slim en gecontroleerd en was hem dan ook met 21-10 en 21-5 de baas. Naast hem was Marloes begonnen aan haar wedstrijd tegen Sonja Stams. Marloes won de eerste set met 21-12 maar ze had het in de tweede set wat moeilijker. Met een stand 23-25 ging deze set naar Sonja. In de beslissende set bleef Marloes nog goed bij, maar ze wist helaas het punt niet binnen te halen.

Met een stand van 3-1 begonnen Monique en André aan hun singles. Monique nam het op tegen Lianne Janssen. Lianne speelde in de eerste set sterk, waardoor Monique niet lekker in haar spel kwam. In de tweede set vocht Monique goed terug en wist te winnen met 21-13. In de derde set wist de lange Lianne veel te onderscheppen en werd de set verloren met 21-11. André had het een stuk minder moeilijk tegen zijn tegenstander Jovi Nieman. In de eerste set liep André over hem heen met een stand van 21-9. In de tweede set kwam Jovi beter in zijn spel, maar Andre speelde sterk en liet zien wie de sterkste was. Met 21-18 ging ook deze set naar Almere.

Hierna kon begonnen worden aan de gemengdubbels. De mixen zijn tot nu toe 2 vaste punten geweest van Almere, dus we hoopten ook dit keer deze 100% vast te houden. Dennis en Marloes namen het op tegen Frank en Marloes. Dit was een erg spannende partij die gelukkig gewonnen werd door de spelers van Almere met 19-21, 21-19 en 21-18. In het andere gemengddubbel speelden Jelle en Monique voor het eerst met elkaar. Ze moesten nog even aan elkaar wennen, maar er werd netjes gewonnen met 21-18 en 21-17.

Dit bracht de eindstand op 6-2 waardoor Carlton Almere 2 nog steeds koploper is van de 1e divisie.

Volgend weekend zal Carlton Almere 2 een dubbelweekend spelen. Zaterdag nemen zij het op tegen Duinwijck 3 in Haarlem en zondag zullen zij in Almere spelen tegen het 2e team van VELO uit wateringen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Dennis op 04-10-2011 om 14:54 uur

    En dan vergeet je het hoogtepunt van de avond helemaal. Onze scheids in de mix! :@ |:(

  2. Monique op 05-10-2011 om 14:52 uur

    Sorry Dennis.. heb er niet zoveel van gezien. Ik was zelf aan het mixen, met een lijnrechter die de overwinning al aan t vieren was met een biertje... ik zal geen namen noemen van deze anonieme alcoholist (A.A.).... :p (moet erbij zeggen dat ie dit keer wel netjes zn biertje liet staan tot na de wedstrijd) ;))

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere-2 wint met 6-2 van Roosterse-2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)