Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint met 5-3 van BC Victoria

Dekker Almere heeft zaterdagavond 22 oktober 2011 in de strijd om de vierde play-offplek een belangrijke 5-3 overwinning behaald op BC Victoria. De Almeerders vochten voor ieder punt, maar dat deden de Hoensbroekers ook en dat betekende dus een spannende en sfeervolle wedstrijd in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker. Een echt avondje badminton dus.

Het was als gevolg van de herfstvakantie niet bijster druk in Sportcomplex Carl Dekker. Slechts een krappe 100 toeschouwers hadden de moeite genomen om deze wedstrijd te aanschouwen, maar die zullen er geen spijt van hebben gehad. Aanvankelijk stond Dekker Almere met 3-1 voor, het werd 3-3 en bij de mixen kon het lange tijd alle kanten uit. Het werd uiteindelijk 5-3 voor Dekker Almere en de overwinning werd door het Almeerse publiek met gejuich begroet.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst maakten er tegen Ben Maes en Freek Golinski een mooi badmintonspektakel van. De Buks en Van Moorst wonnen de eerste game met 21-18, maar de tweede game was voor de Limburgers met 20-22. Het vuurwerk in deze partij eindigde in de derde game met een 21-15 winst voor Dekker Almere.

De invallers Monique Slaman en Suzanne Mulkens maakten het in de vrouwendubbel Meta Knuth en Thamar Peters behoorlijk lastig, althans in de eerste game (19-21). In de tweede game stelden de Victoriadames orde op zaken met 6-21.

Stephan Branderhorst speelde zijn mannenenkel tegen de Duitser in Limburgse dienst, Simon Merkt. Badmintonvirtuoos Branderhorst dacht er in de eerste game wellicht iets te makkelijk over en keek aanvankelijk tegen een forse achterstand aan. Maar dat was niet voor lang en met 21-17 was de eerste game voor Branderhorst. In de tweede game werd het 21-13 voor Branderhorst.

Trainer-coach Erik Staats liet Yvonne Sie de damessingle spelen en haar opponent Denise Hall wist niet hoe ze had tegen Sie, die met haar gave techniek brutaalweg de eerste game pakte met 21-11. Ook in de tweede game kwam Hall niet veel verder tegen Sie, die als een technische tijgerin speelde (21-12).

Dat Saber Afif een zware kluif zou hebben aan oud-Almerespeler Robert Kwee stond van te voren vast. Er werd dan ook gerekend op een zinderend spannende partij, maar dat kwam er niet helemaal uit. Kwee was beter en won (17-21 en 16-21).

Roxanne Molenmaker wachtte een pittige partij tegen Thamar Peters. Molenmaker verloor de eerste game met 12-21 van Peters maar Molenmaker liet in de tweede game zien wel degelijk te kunnen badmintonnen. Zij gaf in de tweede game uitstekend partij en verloor nipt met 19-21 waarbij dan ook nog gemeld moet worden dat het Molenmaker bepaald niet mee zat in deze game.

Dit bestand bestaat niet

Met een tussenstand van 3-3 kon er aan de mixen worden begonnen en naar bleek zouden het mixen worden waar op het scherpst van de snede werd gestreden.

Dave Khodabux en Yvonne Sie verloren de eerste game op het nippertje met 19-21 van Ben Maes en Meta Knuth. In de tweede game namen de Almeerders revanche met 21-10. De derde game ging het gelijk op tot het pauzemomentje op de elf punten. Maar toen liepen Khodabux en Sie toch weg van de Limburgers en wonnen de game en de partij met 21-15.

Op baan 1 waren Roxanne Molenmaker en Jeroen van Moorst bezig met een ware 'struggle for life' in hun partij tegen Simon Merkt en Denise Hall. In de eerste game keken M&M al snel tegen een 1-8 achterstand aan en dat was bepaald niet hoopvol. À la Michael Schumacher in zijn beste Formule1-dagen, zetten M&M de achtervolging in. Bij iedere servicebeurt liepen zij een puntje in, om pas op de stand 21-20 voor het eerst op voorsprong te komen. Toen werd het nog billenknijpen voor de aanwezige Almeerders en Hoensbroekers, maar er werd gewonnen met 24-22. In de tweede game ging het gelijk op, maar in het tweede deel van deze game staakten Merkt en Halle het verzet en werd het 21-15 voor Molenmaker en Van Moorst en daarmede wonnen zij de game, de partij en ook de wedstrijd.

Coach Erik Staats gaf aan dat qua spanning een mens beter zelf kan spelen en Victoriacoach Maurice Breuer, die inmiddels voor een badmintonnazaat heeft gezorgd, vond het een schitterende en gezellige wedstrijd.

Het arbitrale trio bestond uit referee Marcel Schormans en de scheidsrechters Mariëlle Jacobi en Teun van der Laar.

Dekker Almere is een plaatsje gestegen op de ranglijst en heeft nu Van Zijderveld en Victoria iets meer in het vizier in de strijd om de vierde plaats op de ranglijst.

De uitslagen van deze speelronde en de stand, met dank aan NOS-teletekst is nu als volgt

Volgende week speelt Dekker Almere uit tegen de rode lantaarndrager in de eredivisie, TFS'57 uit Bergen op Zoom.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint met 5-3 van BC Victoria ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)