Badminton Vereniging Almere

Dreun voor Dekker Almere

Dekker Almere is zaterdagavond 8 oktober 2011 in sporthal de Meerkamp in Amstelveen tegen een ietwat ongelukkige maar gevoelige 6-2 nederlaag aangelopen. Het team van Van Zijderveld toonde zich op de beslissende momenten, en dat waren er veel, net even meer bij de les dan de Almeerders en zo werd het een 6-2 nederlaag in deze wedstrijd, waarin vijfmaal drie games nodig waren om de beslissing te brengen.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst lieten zich in de mannendubbel aftroeven door Lester Oey en Robin Tabeling. De eerste game was met 21-19 voor het Van Zijdervelduo en de tweede met 25-23.

Yvonne Sie en Rachel Howard wonnen de eerste game met 9 -21 van Monique van der Wouden en Elisa Piek. De tweede game kwamen de Amstelveners sterk terug (21-13) maar in de derde game lieten Sie en Howard zien de betere te zijn (14-21).

Stephan Branderhorst, tot nu toe ongeslagen, kwam in zijn mannenenkel niet los van Virgil Soeroredjo en de laatste pakte dan ook de eerste game met 21-14. De tweede game stond Branderhorst aanvankelijk ook op achterstand maar hij knokte zich terug, kwam langszij en won alsnog met 18-21. Vervolgens was de derde game met 21-15 voor Soeroredjo.

Roxanne Molenmaker won in haar singlepartij de eerste game met 17-21 van Linda Chen. Op naar de tweede game die gelijk op ging maar met 21-19 door Chen werd gewonnen. En de derde game gaf hetzelfde beeld. Roxy stond nog met 18-19 voor maar het werd 21-19 voor Chen.

Saber Afif kwam er in zijn single tegen Lester Oey in feite niet aan te pas. Oey speelde duidelijk geacheveerder dan Afif. Alleen in de eerste game (21-18) kon Afif nog bijblijven, maar in de tweede game was het snel gebeurd met de koopman (21-9).

Dit bestand bestaat niet

Rachel Howard begon in haar eerste game aan enorme inhaalrace tegen Monique van der Wouden, na met 9-2 achter te hebben gestaan. Howard kwam net niet langszij en verloor toch met 21-17. De tweede game kwam Howard met 12-21 sterk terug, maar in de derde game leek de Engelse wel uitgeblust gezien de uitslag 21-11 voor Van der Wouden.

Dave Khodabux en Yvonne Sie maakten korte metten met Linda Chen en Virgil Soeroredjo in hun gemengd dubbel. De Buks en Sie wonnen de eerste game overtuigend met 7-21 en de tweede game met 15-21.

Voor Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker was er in hun mix tegen Robin Tabeling en Elisa Piek weer sprake van 'een martelgang van kromme Leendert'. Tabeling en Piek wonnen de eerste game met 21-9. De tweede game was voor M&M met 18-21. Vervolgens kon het duo na een 21-11 nederlaag in de derde game huiswaarts keren in de regenachtige avond.

Een verdiende overwinning voor Van Zijderveld, wellicht iets geflatteerd maar de uitslag 6-2 in het voordeel van Van Zijderveld staat. Dekker Almere staat na deze nederlaag nog altijd op de zesde plek, maar het zal de komende weken alle zeilen bij moeten zetten om de felbegeerde play-offplek niet uit het oog te verliezen.

De uitslagen van dit weekend en de stand op de ranglijst is na deze speelronde als volgt

En dan sporthal de Meerkamp. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de Meerkamp voor het badmintonnen volkomen ongeschikt vind en bovendien enorm ongezellig. Het is bijna knap dat de architecten een dergelijke hal hebben ontworpen. De partijen moeten als het ware met een verrekijker worden gevolgd en of shuttles in of uit zijn, is niet of nauwelijks voor het meelevende publiek waar te nemen. Ook als niet-Van Zijdervelder verlang ik terug naar de Sporthal Van Zijderveld aan de Suze Groenewegenlaan, ondanks de muffe lucht die er vaak hing, een mengeling van zweet en nog iets ondefinieerbaars en hier en daar de emmers aan het plafond om het hemelwater op te vangen. En vergeet de altijd aanwezige honden niet, een zwart bakbeest, dat op zijn Belgisch nogal al eens 'opstandig' was en een kleiner ondefinieerbaar bruin-zwart soort hondje. En bij Van Zijderveld at ik mijn eerste broodje bapao, nota bene uit de oven. Ik weet de oude sporthal was niet meer van deze tijd, maar de Meerkamp lijkt ook al door de tijd ingehaald.

Reageer op dit bericht (“Dreun voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)