Badminton Vereniging Almere

Net even te weinig voor Dekker Almere

Voor de vele toeschouwers in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker, was het zaterdagavond 1 oktober 2011 genieten geblazen. In een aantal partijen werd er op het scherpst van de snede gestreden om de winst en de schitterende rally's werden veelvuldig met applaus beloond. Toch zal een aantal Almeerse supporters de indruk hebben gehad dat er meer in zat voor Dekker Almere dan de nu 3-5 nederlaag tegen Van Zundert Velo uit Wateringen.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst openden het badmintonbal op deze zaterdagavond met de mannendubbelpartij tegen Russel Muns en Jim Middelburg. Khodabux en Van Moorst raken steeds beter op elkaar ingespeeld en zij wonnen de partij met 21-14 en 21-15, waarbij gesteld kan worden dat met name de tweede game heel beheerst en slim gespeeld werd.

Foto Rob Kusters

Roxanne Molenmaker en Yvonne Sie begonnen prima aan hun vrouwendubbelpartij tegen Lisa Malaihollo en Myke Halkema. Zowel in de eerste game als de tweede game bereikten de Almeerse dames het eerst de elf punten om vervolgens alsnog de winst met 19-21 en 14-21 uit handen te geven.

Foto Eddy Odijk

Ras-Almeerder Stephan Branderhorst speelde in zijn mannenenkel als de overbekende kat en de nog bekendere muis met Rikkert Suijkerland. Het is altijd een genoegen deze Almeerse techneut aan het werk te zien, puttend uit zijn schijnslagenarsenaal. Branderhorst was Suijkerland dan ook met 21-11 en 21-10 ruimschoots de baas.

Dat kon niet gezegd worden van de vrouwenenkel van Yvonne Hoogland tegen Soraya de Visch van Eibergen. Daar was precies het tegenovergestelde het geval. Het Velo-talent De Visch van Eibergen overklaste Hoogland met 10-21 en 04-21.

Monique Slaman gaf Lisa Malaihollo in de eerste game goed partij, getuige de uitslag van 16-21. In de tweede game was daar geen sprake meer van en liep Malaihollo met 07-21 over Slaman heen.

Foto Rob Kusters

De mannensingle van Saber Afif tegen Dennis van Daalen de Jel kan in de analen worden bijgeschreven onder de categorie 'superspannend'. Want dat was het. De eerste game ging gelijk op, maar Van Daalen de Jel toonde zich aan het eind van de eerste game net iets meer de killer. In de tweede game keek Afif aanvankelijk tegen een achterstand aan, kwam terug en nam zelfs een 19-16 voorsprong. Niets leek de gamewinst voor Afif in de weg te staan, maar Van Daalen de Jel dacht er anders over en knokte zich langzij om vervolgens met 21-23 de game en de partij te winnen.

Door deze nederlaag kwam Dekker Almere op een 2-4 achterstand te staan en moesten de mixen voor een Almeers wonder zorgen.

Foto Eddy Odijk

Tot u toe is het gemengd dubbel van Dave Khodabux met Yvonne Sie voor coach Erik Staats altijd een zekerheidje. Wel, nu werd het niet alleen een spannende partij badminton, maar ook een partij billenknijpen voor de toeschouwers. De Buks en de fluwelen Sie wonnen de eerste game maar net met 22-20 van Jim Middelburg en Soraya de Visch van Eibergen. Opvallend in deze partij het uitstekende spel van De Visch van Eibergen, die in weerspraak tot haar naam meer tot de afdeling koele kikkers gerekend kan worden. De tweede game was voor de Wateringers met 17-21 en de derde game moest de beslissing brengen. Wat een spanning bracht deze game met zich mee. De rivalen deden in feite niet voor elkaar onder en de gelukkigste zou winnen en het publiek stond op de banken. Wellicht gaf de ervaring van Khodabux en Sie net even de doorslag en werd het 21-19 voor de Almeerders.

In de mix van Jeroen van Moorst en Roxanne Moilenmaker lieten de Almeerders de winst glippen in de eerste game. Russel Muns en Myke Halkema stalen de game met 18-21. In de tweede game trokken M&M de zaak recht met een gamewinst van 17-21. Ook hier dus een derde game waarin de Almeerders gezwind een 5-2 voorsprong namen. Kwam er dan toch het mirakel van Almere. Nee dat kwam er niet, want binnen de kortste keren keken de Almeerders tegen een 6-11 achterstand aan. Vraag niet hoe het kan maar het was zo en het werd 10-21 voor Muns en Halkema nog erger voor Van Moorst en Molenmaker.

Het arbitrale trio bestond uit Marcel Schormans, Cecile Brouwers en Paul van den Heuvel en die kweten zich uitstekend van hun taak.

Een compliment is ook op zijn plaats voor de fotografen Rob Kusters en Eddy Odijk. Werkelijk heel fraaie foto's!

De verdere uitslagen en de stand in de eredivisie is nu als volgt

Reageer op dit bericht (“Net even te weinig voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)