Badminton Vereniging Almere

De eerste BVA wijnproeverij

Op zondagmiddag 13 november was de kantine vol met fijn- en wijnproevers. K&B Entertainment BV heeft de eerste wijnproeverij in de geschiedenis van BV Almere georganiseerd.

Voor ons was het wel weer spannend. Wij willen ieder jaar wat nieuws organiseren, maar het dan altijd maar weer de vraag of er mensen op af komen, en of het evenement aanslaat. Wij wisten dat er een aantal wijnliefhebbers bij BVA zijn, dus we hadden goede hoop dat deze middag zou slagen. Er zijn inderdaad 30 fijnproevers op het evenement afgekomen, een goed resultaat voor de eerste keer.

Om 14.30 begon de middag met een korte introductie van de proeverij begeleiding: de heren Fred en Wim van Gall&Gall Parkwijk. Zij hadden 14 verschillende soorten wijn meegenomen (6 rode, 6 witte en 2 rose), waarbij gelet was op verschil van land, van druif, etc,. Deze waren op een zeer aantrekkelijke manier op een lange tafel uitgestald (zie foto's).

Met deze keuzes, alsmede met het begeleidende commentaar van de heren lieten zij zien echte wijn-profs te zijn.

Nadat een ieder een glas voor de middag had gekocht, kon het proeven beginnen. Het advies van Wim en Fred om te beginnen met wit (in een bepaalde volgorde) dan de rose en dan pas de rode wijn werd trouw opgevolgd. Uiteraard moest na iedere wijn geneutraliseerd worden met water en stokbrood.

De kwalificaties van de wijnen was voor een ieder verschillend, wat voor de een een topwijn was, was voor een ander gootwater. Zo zie je dat smaken verschillen, maar er was voor een ieder toch een wijntje bij dat je lekker vond. Iedereen kon na afloop van de proeverij een glas van z’n favoriet inschenken en aan de tafels nog even nakletsen over de middag.

Van alle deelnemers hebben wij positieve commentaren ontvangen en ook onze Gall&Gall teammaten waren erg tevreden over het verloop van de middag. Voor ons reden om dit volgend jaar weer te organiseren.

Bekijk voor de volledigheid ook even de foto's.

K&B entertainment

Reageer op dit bericht (“De eerste BVA wijnproeverij ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)