Basketbal Vereniging Almere

De jeugd in actie!

Zondagmorgen met goede moed, notitieblok en camera naar de sporthal in Almere gereden. Dit was mijn debuut als coach, notulist en cameraman. Ik had hier wel juiste zondag voor uitgekozen, er speelden maar liefst zes jeugdteams thuis.

BV Almere J3, J4, J6, J7, J8 en J 10 waren de thuisspelende teams. Spannend was het natuurlijk dat J3 tegen J4 moest spelen, dit betekende dat er totaal 10 teams in de hal speelden. Zo’n volle Carltonzaal is wel een fantastisch gezicht, en niet te vergeten de vele supporters (ouders) die aanwezig waren. Verder speelde J6 tegen Swish, J7 tegen de Shuttle, J8 tegen Overbos en J 10 tegen BV Hoornse. Ik kan echt iedereen aanraden om is een keer te komen kijken naar zo’n happening op de zondagmorgen.

Dat er op alle velden, letterlijk en figuurlijk, strijd werd geleverd is natuurlijk duidelijk. Het blijft een mooi gezicht om de kinderen zich diep in het zweet te zien spelen, bij sommige kinderen is dit nog duidelijker te zien aan een zeer rood aangelopen hoofd. Mijn speciale belangstelling ging uit naar team J 10, dit zijn de kinderen die ik zelf train. Wat zijn deze kinderen goed, wat wil je ook met zo’n toptrainer :), ook gemeld mag worden dat dit team gesteund wordt door zeer enthousiaste supporters. Maar ik mag natuurlijk niet teveel aandacht aan dit team schenken want ik was er tenslotte om foto’s te maken.

Een van de leuke wedstrijden was natuurlijk die van BV Almere J3 tegen BV Almere J4, waarbij vermeld moet worden dat BVA J4 als thuis spelende stond genoteerd. Iedereen is in de wedstrijden tot het uiterste gegaan, toch was het team J3 welke met de eer mocht gaan strijden, de uitslag 2-6 doet anders vermoeden maar niets is minder waar.

De uitslagen zijn

J4 tegen J3 2-6 zoals gezegd een titanen strijd
J6 tegen Swish 5-3 een zeer zware wedstrijd en terecht gewonnen
J7 tegen de Shuttle 4-4 spannend tot het laatste moment
J8 tegen Overbos 8-0 dit team wordt binnenkort het nieuwe 1e team bij de senioren
J10 tegen BV Hoornse 6-2 het teamnummer is ook het cijfer wat zij verdienen EEN DIKKE 10

Nog wat onwennig met deze nieuwe ervaring als schrijver leg ik nu de pen (toetsenbord dus) neer.

Alle foto's zijn te vinden in de fotogalerij.

Met sportieve en vriendelijk groeten,

Guus Wiesemann

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Paula op 08-11-2011 om 19:34 uur

  Jij bent je carrière als schrijven misgelopen!
  Erg leuk om te lezen!

 2. Jolanda van Balen Walter op 08-11-2011 om 21:58 uur

  Je bent een topcoach voor de kinderen en had belangstelling voor alle jeugdteams die zondag thuis speelden! Super Guus!

 3. Krijn op 08-11-2011 om 23:20 uur

  Foto's ook toegevoegd, op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2011-2012/jeugdcompetitie-06-11-2011

 4. Erik op 09-11-2011 om 09:36 uur

  Guus,
  Goed stukje en natuurlijk met zo'n trainer kan onze jeugd natuurlijk alleen maar beter worden

 5. Henk Staats op 10-11-2011 om 10:48 uur

  Leuke foto's van onze competitie spelende jeugd en een leuk stukje van onze Guus. Zouden we meer moeten hebben op onze site.
  Wellicht iets voor één van de ouders?

Reageer op dit bericht (“De jeugd in actie! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)