Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere doet, wat het moet doen

Dekker Almere heeft zondagmiddag 20 november 2011 thuis in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker met 6-2 gewonnen van het Haagse DKC. Een verdiende overwinning, dat zonder meer, maar qua beleving was de wedstrijd van zaterdagavond tegen BC Amersfoort leuker om naar te kijken, ondanks de zure nederlaag met 6-2. Het publiek liet het wel afweten op deze zeer mistige Almeerse zondagmiddag, want bij 60 toeschouwers hield het echt op, en dit soort lage toeschouwersaantallen zijn we in Almere niet gewend.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst hadden in de mannendubbel weinig moeite met Ruben Wijers en Jelle de Keijzer. De Buks en Van Moorst hoefden niet alles uit de kast te halen om deze partij in winst om te zetten. De gamestanden waren 21-17 en 21-13.

Yvonne Sie en Yvonne Hoogland speelden de vrouwendubbel tegen Ginny Severien en Veerle Wijers. Met name dankzij de zeer ervaren Severien ging de winst met 17-21 en 19-21 verdiend naar DKC.

Foto Emmy Vlaar

Saber Afif had het in zijn mannensingle in de eerste game opvallend moeilijk tegen Kevin Esmeijer en Afif won dan ook 'maar' met 21-18. In de tweede game zette Afif een tandje bij en won hij vrijuit spelend met 21-11.

Stefan Branderhorst was over zijn teleurstelling van zaterdagavond, verlies tegen Nick Fransman in de mannensingle, heen en trakteerde Ruben Houtepen van DKC op een nederlaag met de cijfers 21-15 en 21-11.

Dit bestand bestaat niet

Yvonne Hoogland won goed spelend in haar vrouwensingle verdient van Tak Ling Lam. De gamestanden waren 21-10 en 21-11.

Roxanne Molenmaker probeerde in haar vrouwensingle om er een echte partij van te maken tegen Ginny Severien. Dat kon echter niet verhinderen dat Severien beslag legde op de eerste game met 13-21. De tweede game leek er een verrassing in de lucht te hangen, want Molenmaker stond zelfs even drie punten voor. Toch kon zij haar voorsprong niet vasthouden tegen Severien en ook de tweede game ging naar Severien met 17-21.

Geen bestandsnaam opgegeven

Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen hun gemengd dubbel vrij eenvoudig met 21-15 en 21-8 van Jelle de Keijzer en Veerle Wijers en dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 5-2 voor Dekker Almere.

Foto Emmy Vlaar

De vraag was dus of het 6-2 of 5-3 zou worden voor Dekker Almere.

Coach Erik Staats had in de laatste mix gekozen voor Dennis Steenland en Roxanne Molenmaker. Op zaterdagavond kwam dit duo zeer goed uit de verf tegen Amersfoort en verloor in drie games.

Tegenstanders voor Steenland en Molenmaker waren Ruben Wijers en Tak Ling Lam en de laatste mag dan klein van stuk zijn, maar is groots bij het netspel. De eerste game was met 21-17 voor Steenland en Molenmaker. De tweede game was voor het DKC-duo (14-21) en de hartslag in de derde game liep voor sommige Almeerse toeschouwers angstvallig hoog op. Daar was ook alle reden toe, want de DKC-ers waren niet van plan om te capituleren, en gelijk hadden zij. Dekker Almere kwam met 19-16 voor, maar het werd toch weer 19-18. Toch waren de twee laatste punten voor Dekker Almere en zo werd met deze 21-18 de partij gewonnen en de eindstand in de wedstrijd bepaald op 6-2 voor Dekker Almere.

Het arbitrale trio bestond uit referee Jos Esveld, de strakke scheidsen Garry Hetahria en André de Wit, die foutloos acteerden.

Dit bestand bestaat niet

Door de 6-2 winst loopt Dekker Almere vier punten uit op Van Zijderveld, dat vanmiddag met 6-2 verloor van BC Amersfoort, en heeft Dekker Almere de vierde plek iets steviger in handen. Maar dat kan volgende week zo maar anders zijn.

De stand en de uitslagen van dit weekend, met dank aan NOS-teletekst

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere doet, wat het moet doen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)