Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere pakt vierde plaats in de Eredivisie

Dekker Almere moest afgelopen zondag 6 november 2011 de laatste wedstrijd van de eerste helft van de eredivisie thuis in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker spelen tegen TFS Barendrecht. De ploeg van coach Erik Staats had als doel om de eerste competitiehelft af te sluiten met een vierde plaats in de Eredivisie, om dit te bereiken moest er vandaag met minimaal 5-3 gewonnen worden van TFS Barendrecht.

Als eerste mochten voor Almere Dave Khodabux en Jeroen van Moorst aantreden tegen Saber Lapré en Stacey Bouwman voor TFS Barendrecht. In de eerste set openden Dave en Jeroen goed door met 21-15 de eerste game veilig te stellen. In de tweede game ging het gelijk op, de tussenstand was zelfs 10-11 in het voordeel van TFS, maar met 21-17 wisten Dave en Jeroen toch aan het langste eind te trekken.

In het vrouwendubbel speelde Yvonne Sie ditmaal met invalster Yvonne Hoogland. De tegenstanders voor deze partij waren Monique Broeke en Jeanette van der Werff. Na een vrij spannende wedstrijd wisten Yvonne en Yvonne het tweede punt binnen te halen door de wedstrijd te winnen met 21-15 en 21-14.

Daarna was het de beurt aan Saber Afif om in zijn herenenkel tegen Michiel Kruijt. Beide games begonnen gelijk op, maar de winst was nooit echt in gevaar. Met tweemaal 21-13 wist ook Saber zijn partij te winnen.

Dit bestand bestaat niet

In het vrouwenenkelspel mocht Roxanne Molenmaker Almere vertegenwoordigen tegen Daisy Bommeleyn. In de eerste game wist Roxanne telkens een kleine voorsprong te houden. En ondanks het feit dat Daisy steeds dichterbij kwam wist Roxanne te winnen met 21-19. In de tweede game begon Roxanne met een achterstand van 1-5, maar ze wist zich goed terug te vechten en in de tweede helft van deze game kwamen de dames nooit meer dan 2 punten los van elkaar. Uiteindelijk won Roxanne ook deze game met een stand van nogmaals 21-19.

Hierna was de beurt aan Stephan Branderhorst om zijn mannenenkel tegen Stacey Bouwman te spelen. Zoals we van Stephan kennen liet hij een zeer mooi spel zien en hij wist Stacey met 21-13 en 21-12 ruimschoots de baas te blijven.

De mensen die hebben meegeteld merken dat de tussenstand na deze partij 5-0 is. En dat het doel dus al bereikt is. Maar de Almeerders gingen uiteraard voor een zo groot mogelijke overwinning.

Carl Dekker

In de laatste enkel mocht invalster Yvonne Hoogland tegen Monique Broeke spelen. In de eerste set waren beide dames erg aan elkaar gewaagd, en na een voorsprong van 20-18 voor Yvonne wist Monique zich terug te vechten en de game voor TFS binnen te halen met 20-22. In de tweede game kon Yvonne het spel van Monique niet meer bijhouden en werd met een stand van 13-21 de eerste wedstrijd van de middag verloren.

Foto's Danny van der Putten

In de eerste mix speelden Dave Khodabux en Yvonne Sie hun partij tegen Saber Lapré en Jeanette van der Werff. In de eerste game wisten Dave en Yvonne het duo uit Barendrecht voor te blijven, deze game werd dan ook gewonnen met 21-15. In de game ging het wat meer gelijk op. Bij 20-18 waren er zelfs twee matchpoints voor Dave en Yvonne, maar tot ieders verrassing werd deze game na een spannende ontknoping met 23-25 verloren. In de derde game hadden de Almeerders zich echter volledig herpakt, er werd dan ook gewonnen met 21-9.

In de laatste wedstrijd van de middag mochten Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker aantreden tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn. Het is bekend dat Michiel en Daisy een sterk mixduo zijn, het zou dan ook een zware wedstrijd worden. En helaas trokken Jeroen en Roxanne na twee games van 21-14 en 21-13 aan het kortste eind.

Daarmee komt de eindstand van de wedstrijd op 6-2, een prima overwinning van Dekker Almere. En met een vierde plaats in de eredivisie kan er over twee weken begonnen worden aan de tweede helft van dit competitieseizoen.

De referee was vanmiddag André de Wit en de scheidsrechters van dienst waren Paul de Kuyper en Ali Nanning.

Voor de volledigheid alle uitslagen nog even op een rij en de laatste tussenstand

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 06-11-2011 om 21:33 uur

Thomas weer een heel leuk stukje. Mijn complimenten!