Badminton Vereniging Almere

Klinkende overwinning Carlton Almere-2 op Van Zijderveld-3

Carlton Almere-2 heeft zaterdagavond 26 november 2011 in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker een klinkende maar bovendien belangrijke overwinning behaald op Van Zijderveld-3. De Almeerders waren Van Zijderveld-2 met de cijfers 7-1 volkomen de baas. Door deze overwinning blijft Carlton Almere-2 de lijstaanvoerder in de eerste divisie afdeling 1 met 63 punten uit 11 wedstrijden. Duinwijck-3 is nu tweede met 57 punten.

Voor Jelle Kelderhuis en Andre Aantjes stond een zware dubbel te wachten. Zij namen het op tegen Edward Tan en Ghislain Soselisa. De Almeerders wonnen de eerste set, maar in de tweede set ging het mis. De beslissende set was erg spannend, maar ging helaas met een stand van 22-20 naar de jongens uit Amstelveen. De dames van Almere speelden tegen Melanie Soselisa en oud-almere speelster Nikki Hosseinia. Deze wedstrijd wisten Marloes van Heteren en Monique Slaman netjes in twee sets te winnen.

Foto Rob Kusters

Na de dubbels was Jelle aan de beurt om te singelen tegen Ghislain. Met de cijfers 21-4 en 21-7 werd Ghislain van de baan geveegd. In tegenstelling tot Jelle had Monique het een stuk lastiger tegen haar tegenstander Nikki. De dames vochten voor wat ze waard waren en de stand ging gelijk op, maar Monique was degene die de derde set wist te winnen. Andre had ook zijn handen vol in zijn single tegen Edward. Hij kwam niet lekker in zijn spel en verloor dan ook de eerste set. Gelukkig wist Andre wel de tweede set te winnen en daarna ook het wedstrijdpunt voor Carlton Almere binnen te halen.

Marloes komt terug van een hielblessure en het is daarom niet verstandig dat ze al drie partijen speelt. De tweede damessingle werd daarom gespeeld door invalster Deborah van de Wal en dat deed ze prima. Nadat Deborah de eerste set met 21-14 won van Melanie, gaf laatst genoemde speler op, waardoor Deborah deze partij won en ervoor zorgde dat de stand op 5-1 kwam.

Dennis Steenland mocht dit keer weer invallen in het eerste team, waardoor Marloes en Andre de eerste mix speelden. Zij lieten zien dat ook deze mix prima loopt want met 21-12 en 21-19 werd er gewonnen van Ghislain en Nikki. Jelle en Monique speelden drie sets tegen Melanie en Edward. Jelle en Monique trokken hierbij aan het langste eind en sleepten daarmee het laatste punt naar zich toe. Dit brengt de eindstand op 7-1 waardoor Carlton Almere koploper blijft in de eerste divisie.

De dag voor sinterklaasavond zal Carlton Almere het opnemen tegen Elo uit Hengelo. Dit belooft weer een spannende strijd te worden dus kom allemaal kijken op 4 december, 12.30 uur in Almere.

Reageer op dit bericht (“Klinkende overwinning Carlton Almere-2 op Van Zijderveld-3 ↑”)