Badminton Vereniging Almere

Oorwassing Dekker Almere

Dekker Almere heeft in Haarlem een 7-1 oorwassing ondergaan door landskampioen Duinwijck. Na het verlies van het mannendubbel leek het wel, om in wastermen te blijven, of er een grauwsluier over Dekker Almere hing.

De mannendubbel van Jorrit de Ruiter met Jerry Natenstedt tegen Dave Khodabux en Jeroen van Moorst, was de meest spectaculaire partij van de avond. Khodabux en van Moorst wisten de eerste game met 19-21 te winnen. In de tweede game stonden het Dekker Almereduo driemaal op matchpoint, maar wisten het oh zo belangrijke punt niet te scoren en met 25-23 ging de game naar Duinwijck. En in de derde game was het opnieuw spannend tot de laatste rally met de winst van 21-19 voor Duinwijck. Een forse domper voor Dekker Almere dat er wel helemaal van slag door leek.

In het vrouwendubbel speelden Yvonne Hoogland met Yvonne Sie tegen Akvile Stapusaityte en Betty Krab. De eerste game was met 21-18 voor Duinwijck en de tweede game met 21-10.

Saber Afif liet zich in zijn mannensingle tegen Erik Meijs in de eerste game het kaas van het brood eten. Niet alleen door Meijs, maar toch ook door de scheidsrechter. Tot tweemaal toe in de slotfase van de eerste game ging de scheids af op de suggestie van twee niet onbelangrijke Duinwijckers, die langs de lijn zaten en stonden en werd de shuttle tweemaal in gegeven in het voordeel van Meijs, terwijl deze echt uit was. Het kostte Afif met 23-21 de eerste game. Vervolgens was Afif in de tweede game (21-10) nergens meer en dat mag natuurlijk ook niet gebeuren.

Akvile Stapusaityte had geen kind aan Roxanne Molenmaker. Het werd 21-11 en 21-09 voor de Litouwse in Haarlemse dienst.

Dit bestand bestaat niet

Invalster Yvonne Hoogland deed het lang niet slecht tegen Karina de Wit. Met name in de tweede game was Hoogland dicht bij een verrassing (21-12 en 21-19).

Stephan Branderhorst had een meer dan lastige tegenstander aan Jerry Natenstedt die zijn lengte heel goed gebruikt. Natenstedt heeft ondanks zijn lengte niets weg van een struikelende strijkplank, en pakt bijna alles. Branderhorst, de gave technicus, had het dus zeer zwaar tegen Natenstedt en Branderhorst verloor de eerste game met 21-16. De tweede game lokt Branderhorst zijn opponent meer naar het net en dat maakt met 12-21 het verschil. In de derde game moest Natenstedt bij een achterstand van 9-11, naar het zich liet aanzien wegens een schouderblessure, opgeven en was de winst voor Branderhorst.

Dave Khodabux en Yvonne Sie hadden in de eerste game van hun gemengd dubbel niet veel in te brengen tegen Betty Krab en Jorrit de Ruiter, gezien de uitslag van 21-12. En van terugkomen door Khodabux en Sie in de tweede game was niet echt sprake (21-17).

In de laatste mix konden Dennis Steenland en Roxanne Molenmaker geen vuist maken tegen Karina de Wit en Erik Meijs. Het werd 21-11 en 21-6 voor Meijs en De Wit.

Een avond om snel te vergeten voor de spelers en coach van Dekker Almere. Zoals uit het overzicht blijkt behoudt Dekker Almere nog wel de vierde plek op de ranglijst.

Volgende week zaterdag op 3 december 2012 speelt Dekker Almer6e om 19.00 uur thuis tegen Kembit Roosterse in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker.

Reageer op dit bericht (“Oorwassing Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)