Badminton Vereniging Almere

Overstromingen Thailand

De situatie in met name Bangkok is nog erg slecht. Hierbij een verslag van de toestand van 11 november.

Hallo Allemaal,

Hier het laatste nieuws vanuit Thailand betreffende de overstromingen.

Centraal Thailand heeft momenteel te kampen met langzaam afnemende gevolgen van ernstige overstromingen na een periode van substantieel meer regenval dan gebruikelijk in het regenseizoen.
Op dit moment betreft het met name nog de provincies Nahon Pathom en Samut Sakhon ten westen van Bangkok, Ayutthaya, Pathum Thani en Nonthaburi ten noorden van Bangkok en Chachoengsao ten oosten van Bangkok, en in Bangkok alle districten ten westen van de Chao Praya rivier, evenals een aantal noordelijke en oostelijke districten van de stad.
De kracht van de overstromingen neemt weliswaar af, maar er moet nog een grote hoeveelheid water langs en via de stad richting zee. Voor geheel Bangkok en met name de oost- en westkant van de stad betekent dit nog steeds risico voor verder toenemende wateroverlast.
Aan de oostkant van Bangkok bedreigt de watermassa momenteel het industrie gebied Lat Krabang. Aan de westkant van Bangkok is de verwachting dat naar mate het water de komende dagen verder richting zee stroomt de bereikbaarheid over de weg naar het westen en zuiden van Thailand (waaronder Kanchanaburi en Hua Hin) tijdelijk moeilijker kan lworden.

Het kan echter nog wel een maand duren voordat al het water is verdwenen. Grote problemen zijn nu de vervuiling van het water waardoor allerlei infectieziekten optreden. Volgens vluchtelingen uit Bangkok (gister hier aangekomen) is het water zwart, stinkt het vreselijk en stroomt zeer traag. Verder kan er in grotedelen van de stad geen huisvuil worden opgehaald waardoor het water nog eens extra wordt vervuild. Het grootste probleem in Bangkok is en blijft het gebrek aan drinkwater.

Behalve dat er een flink aantal krokodillen is ontsnapt (die worden gevangen of afgeschoten), zijn er ook 15 zeer giftige mamba slangen in het water tercht gekomen.

Hier in Rayong hebben we gelukkig nog nergens last van gehad, behalve dat o.a. drinkwater, bier en cola schaars beginnen te worden. Gister wel een fikse hoosbui gehad die enkele straten een tiental centimers onder water zette. Vandaag echter mooi weer, zon en 33 graden.

Tot zover. Als er meer te melden valt, horen jullie het.

Groetjes van Jan en Pranee

Reageer op dit bericht (“Overstromingen Thailand ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)