Badminton Vereniging Almere

Ruime zege Dekker Almere

ALMERE/ABEL IWEMA - De badmintonners van Dekker Almere hebben de vierde plek in de eredivisie zaterdagavond met verve verdedigd. In eigen huis werd The Flying Shuttle uit Barendrecht met 6-2 geklopt.

Binnen een half uur hadden de dames en de heren in het dubbelspel een comfortabele 2-0-voorsprong op het bord gezet. Vervolgens lieten Saber Afif en Roxanne Molenmaker zien dat zij hard werken om succesvol te zijn. Afif versloeg Michiel Kruijt in twee games met 21-13- en 21-13. ,,Ik heb van Michiel verloren tijdens het Nederlands kampioenschap. Dat was echter een incident want meestal win ik van hem. Zoals vandaag”, sprak Aif zelfverzekerd.

Dat vertrouwen in zichzelf heeft hij wel een beetje nodig. ,,Ik heb in deze competitie door mijn instelling wel wat laten liggen. Vandaag was ik echter zeer gefocust. Ik wil succesvol zijn voor dit team”, omschreef hij zijn gevoel na de wedstrijd.

Foto Studio Kastermans

Voor Molenmaker was het eveneens een mooie opsteker. ,,Ik leg mijzelf veel te veel druk op. Vandaag blijf ik nu eens ontspannen. Die rust zag je terug bij de beslissende game.'' Na de eerste game met 21-19 gewonnen te hebben, leek de stress van het moeten winnen toch weer op haar schouders te drukken. Molenmaker vocht zich echter terug in de wedstrijd en won van Daisy Bommelyn ook de tweede game met 21-19.

De twee verliespunten kwamen voor rekening van Yvonne Hoogland en het tweede gemengde dubbel van Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker. ,, Vooraf had ik getekend voor deze uitstalg. Ik ben dus een tevreden man”, was het slotwoord van coach Eric Staats.

Reageer op dit bericht (“Ruime zege Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)