Badminton Vereniging Almere

Wedstrijdverslag Carlton Almere 2

Dit weekend speelden we uit tegen Trilan. We moesten het doen zonder Monique Slaman en zonder André Aantjes die zich op het laatste moment ziek had gemeld. Gelukkig kregen we versterking van de invallers Rinske Deriga en Vonne van Polanen.

Via een carpoolplek ergens midden in Culemborg, gevolgd door een rit door Duitsland, kwamen we eindelijk op bestemming aan. Een geweldig lage hal waar toch redelijk veel publiek zat. De kantine was onvindbaar maar bij navraag bleek dat we naar buiten moesten gaan, vervolgens 2 keer linksaf en dan het zwembad binnen gaan om daar een kop koffie te kunnen drinken.

Na dit avontuur begon dan eindelijk de competitie. Dennis Steenland en Jelle Kelderhuis speelden de herendubbel. Het was geen hoogstaande dubbel. De eerste set werd gewonnen en de 2e set verloren de heren van Almere. Toen ze eenmaal wakker waren geschut wonnen ze de derde set iets makkelijker. (10-21 21-19 10-21)

In de damesdubbel kwamen Vonne en Rinske net even te kort tegen het koppel van Trilaan.
(21-14 21-15)

Hierna waren de 1e singels aan de beurt. Bij de dames was dit Vonne. In het begon kwam Vonne een beetje moeilijk van start en begon ze met een flinke achterstand. Vonne wist zich terug te vechten en heeft haar singel gewonnen. (17-21 13-21)

Dennis speelde sinds een lange tijd weer een singel, dat was weer even wenen. De eerste set wist Dennis te winnen. In de 2e set gingen de meeste punten naar zijn tegenstander. Het kaarsje begon langzaam op te raken en Dennis verloor helaas na een flink gevecht ook de 3e set. (17-21 24-22 21-18)

Hierna gingen Rinske en Jelle de baan op.
Rinske deed flink haar best om van deze partij een winst partij te maken. Met de wedstrijden van de vorige dag die ze in haar eigen team had gespeeld, nog in haar benen, is dit helaas niet gelukt. (21-15 21-11)

Jelle speelde de 2e heren singel. Hij maakte het zichzelf moeilijk door geen tempo te maken en weinig initiatief. Uiteindelijk heeft hij de wedstrijd in 2e gewonnen. (21-23 14-21)

In de eerste mix kwam het koppel Marloes van Heteren samen met Dennis Steenland in actie. Marloes nog herstellende van een achilles/kuit blessure speelde vandaag 1 partij om het niet te veel te belasten. Dennis en Marloes vulde elkaar goed aan en hebben de mix gewonnen. (21-18 18-21 12-21)

De laatste partij van de dag werd gespeeld Rinske en Jelle. Nog niet eerder met elkaar gespeeld te hebben ,hadden ze afgesproken vooral lol op de baan te hebben en de rest kwam vanzelf. Dit pakte goed uit en in 3e werd ook de 2e mix gewonnen. (18-21 23-21 8-21)

Met een eindstand van 5-3 konden de Almeerders, na nog een drankje te hebben genuttigd in de tijdelijke après-ski-kantine van Trilan, zich opmaken voor een flinke terugreis via Duitsland.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ernst op 08-11-2011 om 09:09 uur

    He Jelle, leuk verslag, maar hoezo via Duitsland?

  2. Walter op 08-11-2011 om 13:45 uur

    Hebben Rinske en Jelle 2x gemixt of is de eerste partij eigenlijk een damesdubbel? Met Vonne?

Reageer op dit bericht (“Wedstrijdverslag Carlton Almere 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)