Badminton Vereniging Almere

Zure 6-2 nederlaag voor Dekker Almere

Dekker Almere heeft zaterdagavond 19 november 2011 een ietwat zure 6-2 nederlaag geleden in Amersfoort tegen de club met dezelfde naam. De Almeerders gingen uitstekend van start en namen aanvankelijk zelfs een 1-2 voorsprong, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Amersfoort. Alle partijen waren het aanzien meer dan waard, dus het te weinige publiek kreeg zeker 'waar voor zijn geld'.

Jeroen van Moorst en Dave Khodabux hadden bepaald niet de makkelijkste tegenstanders in het duo Joeli Residay en Jelle Maas en dat bleek ook wel uit het feit dat het gelijk opging in deze partij. Toch wonnen de Almeerders de eerste game met 18-21 en de tweede game was voor zover mogelijk nog spannender gezien de uitslag 21-23 voor de Buks en Van Moorst.

De vrouwendubbel werd namens Almere gespeeld door twee invalsters te weten Sanne Berkelmans en Rinske Deriga. Tegen Eefje Muskens en Maartje Verheul was het een ongelijke strijd, maar even proeven aan dit niveau kan nooit kwaad (21-6 en 21-6).

Saber Afif had zijn handen vol aan Edwin Ekiring. Afif was zonder meer in goede doen en dat was maar goed ook. De eerste game was met 19-21 voor Afif en de tweede game gaf een ietwat merkwaardig verloop te zien. Afif stond met 11-17 voor, maar verspeelde deze voorsprong en kwam met 20-19 achter, om vervolgens alsnog te winnen met 20-22.

Roxanne Molenmaker verloor in twee games van Gayle Mahulette (21-17 en 21-16), maar de wijze waarop ze verloor, laat zien dat Roxanne steeds beter gaat spelen.

Dit bestand bestaat niet

Yvonne Sie speelde de tweede vrouwensingle tegen Kirsten van der Valk. De eerste game ging met 21-12 naar Van der Valk. De tweede game had Van der Valk een aantal malen over geluk niet te klagen, maar zij won wel met 21-18 van Sie.

Stephan Branderhorst liet tegen Nick Fransman weer diverse technische hoogstandjes zien, maar dat deed Fransman ook. Het was een genoegen om naar deze partij te kijken. Branderhorst won de eerste game met 19-21 en verloor de tweede met 21-6. In de derde game ging de strijd tot 13-13 gelijk op, maar toen liep Fransman toch uit en won met 21-15.

Dennis Steenland en Roxanne Molenmaker speelde de mix tegen Maartje Verheul en Joeli Residay en dat deden ze goed. Steenland en Molenmaker verloren de eerste game met 21-15, en wonnen de tweede game met 18-21. Tot 11-11 ging het in de derde game gelijk op, maar de Amersfoorters hadden een sterker eindschot (21-12).

Yvonne Sie en Dave Khodabux leden tegen Eefje Muskens en Jelle Maas een van hun zeldzame nederlagen. Het Dekker Almereduo won de eerst game met 17-21, verloor de tweede met 21-15 en verloor de derde nipt met 21-19.

Dat brengt de stand in de eredivisie na deze zaterdag 19 november 2011 op

En morgen de andere wedstrijden van dit dubbelweekend. Dekker Almere speelt dan thuis om 14.00 uur in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker tegen DKC uit Den Haag.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Wim Top op 21-11-2011 om 14:45 uur

  Bij deze wat links van een paar video's van de wedstrijd,

  http://youtu.be/7zC5lLdsCKA 1e set HD

  http://youtu.be/GvlAD0Znqgs 2e set HD

  http://youtu.be/aCwkrSe7p7o 1e set VE Gayle

  http://youtu.be/T8oQE4pwcnA 2e set VE Gayle

 2. Henk Staats op 21-11-2011 om 17:42 uur

  Bedankt voor deze links Wim. Was een leuke wedstrijd zaterdagavond en de teams waren aan elkaar gewaagd.

Reageer op dit bericht (“Zure 6-2 nederlaag voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)