Badminton Vereniging Almere

De Estland-uitzendingen en een falend BNL

Organisaties in het bedrijfsleven weten dat als je een fout maakt, je dat als organisatie maar het beste onmiddellijk kunt toegeven. Dat besef is in het episch centrum van Badminton Nederland, Papendal, jammer genoeg nog niet doorgedrongen.

Een blunder van de eerste orde van de nieuwe technisch directeur, het op het laatste moment plannen van een toernooiuitzending naar Estland van 12 tot en met 15 januari 2012 op de laatste competitieronde van de eredivisie. En dat wordt vervolgens in een aan mij gerichte mail goedgepraat door de technisch directeur en het verantwoordelijke bestuurslid.

Ik had eerlijk gezegd al mijn bedenkingen bij de ietwat Noord-Koreaanse benoeming van de technisch directeur, maar nu is wel duidelijk dat het de technisch directeur meer dan ontbreekt aan de nodige managementervaring.

Want in plaats van ruiterlijk toegeven dat er niet bij nagedacht is bij deze Estlanduitzending, wordt de hete aardappel nu neergelegd bij de spelers, die zouden zelf mogen bepalen of ze al dan niet willen deelnemen aan het toernooi in Estland.
Op deze wijze je verantwoordelijkheid trachten te ontlopen en de zaak neerleggen bij de spelers, die zich toch al vaak bevinden tussen hamer en aambeeld, is ronduit onfatsoenlijk. Wij willen onze betrokken spelers hier dan ook niet mee belasten en we zullen onze spelers toestemming geven om naar Estland te gaan.

Vervolgens wordt er gemakshalve verwezen naar de richtlijnen van het ancien regime en naar ik heb begrepen werden daar nu juist, al dan niet terecht, de nodige kritische kanttekeningen bij gezet.

Drie enorme inschattingsfouten op een rij, wat moet dat worden. En het bestuur dekt deze fouten af en van een vernieuwend daadkrachtig optreden van het bestuur is totaal geen sprake. Hier had het bestuur een fundamenteel verschil kunnen maken met het oude beleid, maar het wordt nagelaten.

Voorts adviseer ik het bestuur onmiddellijk te stoppen met het opnieuw aanbrengen van wijzingen in de eredivisiecompetitie. Wat heeft dat allemaal voor zin als je doodleuk toestaat dat op het moment suprême, eredivisieteams incompleet zijn. Hoe leggen de clubs dat uit aan hun leden, supporters, sponsors en de media! Of gaat het BNL-bestuur dat uitleggen?
Ik weet ook dat het tijdens deze competitie meer is voorgekomen dat teams incompleet waren, en dat dit ook de stand in de eredivisie beïnvloed heeft, maar een uitzending plannen tijdens de laatste en beslissende competitieronde, dat kan als meer dan onhandig worden omschreven.

En voor alle duidelijkheid, onze vereniging heeft zich neergelegd bij het feit dat Dekker Almere hoogstwaarschijnlijk geen vierde zal worden, dus het gaat niet om eigen belang, maar om het aanzien van de eredivisie in totaliteit!

Ik had hooggespannen verwachtingen van het nieuwe bestuur, prachtige artikelen in de media met astmatisch proza, maar binnen een half jaar moet ik helaas concluderen dat het valse hoop is gebleken.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ben Kramer sr. op 26-12-2011 om 22:41 uur

  Als voorzitter van HBV (Hoornse Badminton Vereniging) lees ik regelmatig sites van andere badmintonverenigingen, zo ook die van de BV Almere.
  Het "relaas" wat de voorzitter hier weergeeft verrast mij!!
  Indien de weergave op feiten berust dan dient op zeer korte termijn hieromtrent duidelijke afspraken gemaakt te worden. Competitievervalsing, een van de items waar melding van gemaakt wordt, dient mi te worden uitgebannen. Uiteraard zullen er zich altijd situaties kunnen voordoen waar er niet aan wordt ontkomen om invallers in te schakelen. Dit dient echter op "overmacht" te berusten. Ook op het nivo waarop HBV acteert, 3e klas landelijk, is er soms sprake van competitievervalsing door het laten invallen van spelers/speelster op een lager nivo dan waarop zij normaliter gewend zijn te spelen. Henk Staats, ik waardeer het ten zeerste dat jij dit aan de kaak stelt. Hopelijk komt er tzt een bevredigende oplossing vwb deze kwestie. wens je veel sterkte .
  Met groet
  Ben Kramer sr.

Reageer op dit bericht (“De Estland-uitzendingen en een falend BNL ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)