Badminton Vereniging Almere

De gifbeker is nog niet leeg voor Dekker Almere

Dat Dekker Almere een zware avond tegemoet zou gaan in het Zuid Hollandse Wateringen dat stond van te voren vast. Kopman Dave Khodabux was immers niet aanwezig wegens toernooiverplichtingen in Ierland. Voor coach Erik Staats was het weer een hele puzzel qua personele bezetting, want ook de Engelse Rachel Howard was niet beschikbaar. En toch speelde Dekker Almere wonderwel een goede wedstrijd tegen Van Zundert Velo, alleen bleef de beloning in de vorm van wedstrijdpunten, helaas uit. Dekker Almere keerde huiswaarts met slechts één schamel puntje in de Carltontassen.

Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst speelden het mannendubbel tegen Dennis van Daalen de Jel en Russel Muns. Zij speelden bepaald niet onaardig, maar met tweemaal 21-13 was de winst toch ruimschoots voor de Van Zundert Velospelers.

Yvonne Hoogland en Yvonne Sie konden in hun vrouwendubbel geen vuist maken tegen Myke Halkema en Lisa Malaihollo en met 21-12 en 21-15 dolven de beide Yvonnes het onderspit.

Saber Afif maakte er in zijn single tegen Dennis van Daalen de Jel een meeslepende partij van.Saber keek tegen een 10-6 achterstand aan in de eerste game, maar knokte zich langszij om een voorsprong te nemen met 10-18 en vervolgens met 13-21 te finishen. De tweede game kwam Van Daalen de Jel terug en won met 21-16. Op naar de derde game en Van Daalen de Jel wisselde met een 11-10 voorsprong, die hij echter in mum van tijd uitbouwde tot 15-10. Toch liet Afif het er niet bij zitten en hij liep weer in op Van Daalen de Jel. Toen Afif vervolgens driemaal de pech had de witte rand van het net te raken, was het gebeurd met de koopman en was de partijwinst in deze mooie partij voor Van Daalen de Jel.

Dit bestand bestaat niet

Roxanne Molenmaker kwam er in de eerste game van haar single niet aan te pas tegen Lisa Malaihollo (21-10). In de tweede game ging het aanzienlijk beter, het werd 21-19 voor Malaihollo en dat is te weinig om er nog een derde game uit te slepen.

Yvonne Hoogland was in haar single bepaald niet opgewassen tegen Soraya de Visch Eibergen, getuige de gamestanden 21-9 en 21-7.

Stephan Branderhorst daarentegen was in zijn single Jim Middelburg met 18-21 en 12-21 in alle opzichten de baas en daarmede bezorgde Branderhorst zijn ploeg het, naar later zou blijken, het enige punt en kon de hatelijke nul van het scorebord.

Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker lieten zich in hun gemengd dubbel opnieuw naar de slachtbank leiden. Het duo sprankelt niet en vindt eenvoudigweg geen badmintonoplossingen in het veld en daar maakten Jim Middelburg en Soraya de Visch van Eibergen dankbaar gebruik van (21-14 en 21-13).

Saber Afif en Yvonne Sie deden er in hun gemengd dubbel van alles aan om deze partij tegen Russel Muns en Myke Halkema in winst om te zetten. En in deze spannende partij lukte dat in de eerste game met 21-19. In de tweede game was de winst echter met 22-20 voor Van Zundert Velo en ook in de derde game was de winst met 21-18 voor de thuisspelende ploeg.

Volgende week wacht Dekker Almere een dubbelweekend. Zaterdagavond thuis in de Carltonzaal tegen de naaste concurrent voor de vierde plek, het Amstelveense Van Zijderveld, en zondagmiddag reist Dekker Almere af naar Hoensbroek om het op te nemen tegen BC Victoria.

Nog even de uitslagen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden in de eredivisie op een rij met de huidige stand

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 12-12-2011 om 19:27 uur

    Klik op http://www.renelagerwaard.nl/albums/badminton/2011-12-10_velo-almere/index.html voor een prachtige serie foto's van René Lagerwaard.

Reageer op dit bericht (“De gifbeker is nog niet leeg voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)