Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint met 5-3 van Kembit Roosterse

Dekker Almere heeft zaterdagavond 3 december 2011 in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker met 5-3 gewonnen van Kembit Roosterse. Dekker Almere moest het deze wedstrijd doen zonder Jeroen van Moorst, die wegens familieomstandigheden afwezig was, en hij werd node gemist. In het mannendubbel werd hij vervangen door Jelle Kelderhuis en in de mix door Dennis Steenland.

Dave Khodabux en Jelle Kelderhuis namen het op tegen Leon Nottelman en Dennis Dubbelman. De mannen Nottel en Dubbel wonnen de eerste game met 22-24. De tweede game was met 21-17 voor Khodabux en Kelderhuis, maar de derde werd met 16-21 binnengesleept door Nottelman en Dubbelman. De scheidsrechter in deze partij speelde een glansrol. Hij bleek niet op de hoogte van de wijze waarop er geserveerd moest worden, en daar maakte Kembitt Roosterse dankbaar gebruik van met een fors aantal 'smashservices'. De referee beaamde dat de services niet juist waren, maar kon er volgens zijn zeggen niets mee, want hij is niet gerechtigd om er wat aan te doen................

Foto Rob Kusters

Ondertussen speelden Rachel Howard, hersteld van een langdurige blessure en Yvonne Sie een goede partij tegen Rachelle Haan en Linda Hoedemakers. Howard en Sie wonnen met 21-19 en 21-16 en namen revanche voor de nederlaag die in de uitwedstrijd in Roosteren werd geleden.

Stephan Branderhorst speelde tegen de Belg in Limburgse dienst, Jente Paesen en dat was een partij die het aanzien meer dan waard was. Mooie rally's met tweemaal de nipte winst met 22-20 voor Branderhorst.

Foto Rob Kusters

Dit bestand bestaat niet

Roxanne Molenmaker liet de gelegenheid om revanche te halen voor de uitnederlaag in haar single aan zich voorbij gaan. Wendy Hoeve, haar tegenstandster, won de eerste game vrij eenvoudig met 12-21. In de tweede game kwam Molenmaker terug en won met 21-13. In de derde game nam Hoeve snel een forse voorsprong, die Molenmaker nog probeerde weg te werken, maar het werd opnieuw een nederlaag voor Molenmaker met 18-21.

Foto Rob Kusters

Saber Afif speelde tijdens de martelgang van Molenmaker, zijn single tegen Leon Nottelman. De Nottel in vorm is een pittige tegenstander en dat ondervond Afif in de eerste game die hij dan ook verloor met 16-21. Maar Afif liet het er niet bij zitten en speelde één van zijn betere partijen in dit seizoen en hij won de tweede game met 21-14. Ook de derde game was van hoog niveau en Afif speelde gepassioneerd, wilde zich nu niet het kaas van het brood laten eten en hij pakte de derde game met 21-15.

Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen hun mix relatief eenvoudig van Frank Vermeesch en Linda Hoedeman met de cijfers 21-14 en 21-11.

Carlton

Dennis Steenland en Roxanne Molenmaker speelden de mix tegen Dennis Dubbelman en Rachelle Haan. De Almeerders stonden in de eerste game met 18-14 voor en wisten de winst alsnog uit handen te geven met 20-22. De tweede game was bedroevend met de terechte winst voor Kembit Roosterse.

Zo werd het opnieuw 5-3 voor Dekker Almere tegen Kembit Roosterse en dat was te weinig om de vierde play-offplek vast te houden. Van Zijderveld won met 8-0 van het 'reeds gedegradeerde' TFS'57 en heeft de vierde plek nu overgenomen van Dekker Almere.

Het arbitrale trio bestond uit de referee Rob Salawan Bessie, Marcel Nederpel en Rene Holleman en ik kan er, eufemistisch gezegd, bepaald niet enthousiast over zijn en laat ik het daar nu maar bij houden.

Voor de volledigheid alle uitslagen van dit weekend op rij en met de huidige stand met dank aan NOS-teletekst.

De foto's van Rob Kusters volgen nog.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint met 5-3 van Kembit Roosterse ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)