Badminton Vereniging Almere

Gemengde gevoelens bij Dekker Almere

ALMERE/ABEL IWEMA - Dekker Almere heeft het zicht op de vierde plek in de eredivisie na de dubbel van dit weekend nog niet helemaal verloren. Na het 4-4-gelijkspel zaterdagavond in eigen huis tegen concurrent Van Zijderveld volgde gistermiddag een nuttige 3-5-overwinning op Victoria. Het lijkt er echter op dat de ploeg met name bij de dames kwaliteit tekort komt om uiteindelijk de play-offs te bereiken.

Zaterdagavond bleek Roxanne Molenmaker opnieuw de zege niet naar zich toe te kunnen trekken. Tegen Linda Chen bleef Molenmaker met 13-21, 25-23 en 21-23 ook dit keer met lege handen staan. Omdat Saber Afif ook op het juiste moment vergat door te pakken en in drie games van Lester Oey verloor, liep Dekker Almere tegen Van Zijderveld achter de feiten aan.

Foto Studio Kastermans

Coach Eric Staats erkent al een tijd het zwakke deel van zijn team. ,,Natuurlijk vind ik dat jammer. Ik word er echter wel een beetje moedeloos van dat we op cruciale momenten de punten niet naar ons kunnen toe trekken. Ik kan echter niet boos zijn op mijn team. Ze tonen allemaal veel inzet", aldus Staats.

De coach leefde zaterdag zichtbaar mee met zijn team maar fanatiek coachend kon hij op de beslissende momenten niet van betekenis zijn. Wel zag hij routinier Yvonne Sie in haar zeldzame damessingle de winst pakken. Sie is samen met Branderhorst en het duo Dave Khodabux en Jeroen van Moorst het lichtpunt in het team van Dekker Almere. ,,In dit cruciale weekend pakt ze voor ons toch vier punten. Daardoor is ze heel waardevol voor het team", was Staats lovend over Sie.

Na de overwinning gistermiddag op Victoria bleef de coach hopen op de vierde plek. ,,We gooien de handdoek niet in de ring. We zijn niet volledig kansloos en lijken een wat gemakkelijker programma dan Van Zijderveld te hebben."

Reageer op dit bericht (“Gemengde gevoelens bij Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)