Badminton Vereniging Almere

Het grote BVA sinterklaasspel

Het was ongeveer een jaartje geleden, toen Blokkie tegen mij zei: "ik heb een sinterklaasspel ontwikkeld, we spelen dit nu al een aantal jaar bij ons in de familie en iedereen vindt het ontzettend leuk; Zou dit niet iets zijn om met de BVA leden te spelen."

Zoals u weet zijn wij altijd op zoek naar manieren om BV Almere meer te laten zijn dan een badmintonclub, wij proberen van een sociale gemeenschap te laten zijn waarbij wij evenementen verzorgen waaraan iedereen mee kan doen (en tot nu toe veel lol heeft).

Een sinterklaasspel past hier dus uitstekend in en we hebben besloten om dit spel op 2 december in onze kantine te spelen. Er zijn 25 leden op afgekomen die allen 2 pakjes bij zich hadden.

Rond drie spelborden werden groepen spelers gevormd die hun meegebrachte pakjes als inzet inbrachten. Vervolgens zijn deze pakjes van hand tot hand gegaan. Ieder pakje is minimaal 20 keer van eigenaar verwisseld en sommige pakjes verhuisden zelfs naar andere tafels. Deze pakjesverhuizing werd veroorzaakt doordat de deelnemers allerhande opdrachten moesten uitvoeren, zoals uitbeelden, kleien, en tekenen van op opdrachtkaartjes genoemde onderwerpen. Het nerovetsrethca spellen van woorden was ook een moeilijke zaak.

Halverwege de avond was er een verplichte pauze, want we werden verrast met een bezoek van Sinterklaas met z’n 3 Pieten Bad, Min en Ton.

Ik kan wel zeggen: Sinterklaas was erg op dreef deze avond, een aantal BVA leden werd naar voren geroepen en met zeer kritische vragen en zeer veel vrolijke noten werden doldwaze gesprekjes gevoerd.

Natuurlijk werd er volop door de zaal (mee) gezongen en de Pieten daagden ons ook uit om met hen een groepsdansje te maken.

Daarna moest de Sint weg want hij had nog heel veel andere verplichtingen en konden de deelnemers verder met het spel.

Om ca 24.00 uur was het spel afgelopen en bleek dat iedereen toch met een of meerdere pakjes naar huis kon, maar het belangrijkste was dat iedereen erg genoten had van de avond.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Arjan op 05-12-2011 om 14:37 uur

    Het was een heel leuk spel! Genoten van de avond :)

  2. Henk Staats op 05-12-2011 om 17:05 uur

    Een krankzinnig idioot, maar heel erg leuk spel. Zelden zo gelachen. Zo had je zes pakjes en dan weer niets. Complimenten voor de organisatie!!!

  3. Krijn op 13-12-2011 om 13:00 uur

    De foto's, gemaakt door Danny, zijn te vinden op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2011-2012/sinterklaasspel

Reageer op dit bericht (“Het grote BVA sinterklaasspel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)