Badminton Vereniging Almere

Spannend gelijkspel voor Dekker Almere

Afgelopen zaterdagavond was er weer een waar spektakel te zien in Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker. Dekker Almere moest het in de strijd om de vierde play-offs plek opnemen tegen Van Zijderveld, die momenteel vierde staan met slechts vier punten voorsprong op de ploeg van coach Erik Staats.

Als eerste mochten Dave Khodabux en Jeroen van Moorst het herendubbel spelen tegen Lester Oey en Robin Tabeling. In de eerste game liepen de Almeerders al gauw tegen een kleine achterstand aan, en met 13-21 ging deze game verloren. In de tweede game draaiden de rollen echter compleet om, dit keer waren het Jeroen en Dave die met 21-13 wonnen. In de derde en beslissende game wisten de Almeerders wederom te winnen, ditmaal met 21-17.

Foto Rob Kusters

In het vrouwendubbel mochten invalsters Monique Slaman en Marloes van Heteren het opnemen tegen Georgy van Soerland en Elisa Piek. Het bleek een spannende eerste game te worden die jammerlijk net verloren werd met 16-21. In de tweede game kwamen onze dames al gauw op een voorsprong, maar het mocht niet genoeg zijn, de tweede game werd na een zeer spannend einde verloren met 18-21.

Daarna stond Stephan Branderhorst tegenover Virgil Soeroredjo. In de eerste game wist Stephan Virgil met ruime cijfers de baas te blijven, 21-10. In de tweede game echter draaiden de rollen compleet om, met 17-21 ging deze game naar van Zijderveld. De derde en laatste game begon gelijk op, maar Stephan wist de leiding de pakken, stond die niet meer af en won zijn partij na een 21-14 overwinning. Een welverdiende overwinning.

Carl Dekker

Ondertussen was Roxanne Molenmaker ook klaar om haar single te spelen tegen Linda Chen, In de eerste game had Roxanne behoorlijk moeite met het Amstelveense talent, deze game werd dan ook verloren met 13-21. In de tweede game knokte Roxanne zich terug en wist na een zeer spannend einde te winnen met 25-23. In de laatste game wist Roxanne een voorsprong van twee punten te pakken die ze vrijwel de hele game vast wist te houden. Tegen het einde kreeg ze echter vier punten via het net tegen, en na deze geluksballetjes glipte de winst weg met een score van 21-23.

Foto Rob Kusters

Saber Afif mocht aantreden tegen Lester Oey. Het was al vanaf het begin te verwachten dat dit een strijd der titanen zou worden. In de eerste game lieten beide heren hun beste spel zien, maar na een stand van 14-21 ging de winst richting van Zijderveld. In de tweede game was het zo mogelijk nog spannender en leek het er lange tijd op dat Saber zou winnen, maar na wederom een spannende ontknoping van 19-21 ging de winst naar Lester die letterlijk op zijn knieën viel van blijdschap.

Dit bestand bestaat niet

In de laatste single stond Yvonne Sie, normaal zien we Yvonne alleen dubbelen, maar zo af en toe mag ze haar kunsten ook laten zien in een single. Ze stond ditmaal tegenover de jonge Alida Chen. Het werd een mooie wedstrijd met goede punten van beide dames, maar met 21-14 en 21-15 was de overwinning toch vrij ruim voor Yvonne.

Foto Eddy Odijk

In de mix mochten invallers Dennis Steenland en Marloes van Heteren aantreden tegen Norbert van Barneveld en Georgy van Soerland. In de eerste game wisten de Almeerders via een 21-15 overwinning op voorsprong te komen. In de tweede game kwamen ze wederom op een voorsprong, maar in de slotfase van de game draaiden de rollen toch nog om en ging de winst met 19-21 naar Amstelveen. In de derde game was de voorsprong er voor de van Zijderveld spelers en met 14-21 ging de wedstrijd toch nog verloren.

Foto Eddy Odijk

Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden in de laatste wedstrijd tegen Robin Tabeling en Elisa Piek. In de eerste game lieten beide partijen goed spel zien, maar na een 21-15 overwinning werd deze toch ruim gewonnen in het voordeel van Almere. In de tweede game wisten Dave en Yvonne de Amstelveense spelers ruim op afstand te houden, en met 21-11 werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Almere.

Foto Eddy Odijk

Uiteindelijk resulteerde dit dus in een 4-4 gelijkspel, waarmee beide partijen niet erg veel opschieten. Toch was er een grote winnaar vanavond en dat was het publiek, dat in grote getale was komen kijken naar deze wedstrijd, waar het echt ergens om ging. Morgen speelt Dekker Almere haar tweede wedstrijd van dit dubbele weekend in Hoensbroek tegen BC Victoria.

De wedstrijd stond onder leiding van referee Ben Lageweg en de scheidsen Remco Oskam en Teun van der Laan en die hadden de wedstrijd goed in de hand. Dat hebben we helaas in een aantal wedstrijden wel anders meegemaakt, maar nu viel er geen onvertogen woord.

Carlton

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 18-12-2011 om 11:18 uur

  Compliment aan Thomas voor het leuke stukje en complimenten voor de fotografen Rob Kusters en Eddy Odijk. Ook Alex van Zaanen heeft foto's gemaakt en die houdt u van ons tegoed.

 2. rob kusters op 18-12-2011 om 11:50 uur

  mooi geschreven Thomas, maar ere wie ere toekomt de prachtige actiefoto van Yvonne is gemaakt door Eddy Odijk.

 3. Henk Staats op 18-12-2011 om 11:53 uur

  Foutje van mij Rob. Pas ik aan.

 4. Henk Staats op 18-12-2011 om 21:24 uur

  Bekijk de reportage van Dekker Almere tegen Van Zijderveld van Omroep Flevoland.
  http://www.omroepflevoland.nl/Sport/86834/badmintonners-winnen-in-limburg

Reageer op dit bericht (“Spannend gelijkspel voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)