Badminton Vereniging Almere

Moeilijk begin voor Dekker Almere in de Play-offs

Afgelopen woensdagavond 25 januari 2012 speelde Dekker Almere haar eerste wedstrijd in de play-offs van het eredivisie badminton in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker voor ruim 300 toeschouwers. De tegenstander van de ploeg van coach Erik staats was het als eerste geëindigde Van Zundert Velo uit Wateringen. Het was van te voren al bekend dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, maar Dekker Almere had geen druk aangezien het doel voor dit seizoen al bereikt was. Bijzonder spijtig was het feit dat Roxanne Molenmaker, eerste dame bij Dekker Almere, wegens ziekte verstek moest laten gaan.

Foto Eddy Odijk

In de herendubbel speelden Dave Khodabux en Jeroen van Moorst tegen Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland. Khodabux en van Moorst wisten een zeer sterke eerste game neer te zetten tegen het sterke koppel uit Wateringen, de eerste game werd gewonnen met 21-19. In de tweede game ging het nog beter voor Khodabux en van Moorst, ze wisten van Daalen de Jel en Suijkerland ruim voor te blijven en met 21-11 werd het eerste punt van de avond naar Almere gehaald.

Yvonne Sie en Yvonne Hoogland speelden in de damesdubbel tegen Myke Halkema en Soraya de Visch Eijbergen. In de eerste game waren de dames uit Wateringen duidelijk te sterk, met 7-21 werd deze game verloren. In de tweede game wisten Sie en Hoogland duidelijk meer weerstand te bieden. Helaas was het net niet genoeg, met 18-21 ging ook deze game verloren.

Foto Eddy Odijk

Daarna was het de beurt aan Stephan Branderhorst om in zijn single te spelen tegen Jim Middelburg. In de eerste game was Branderhorst duidelijk de betere en wist met 21-13 Middelburg ruim de baas te blijven. In de tweede game waren de rollen echter compleet omgedraaid en met 14-21 ging de gamewinst naar Wateringen. Er zou dus een derde en beslissende game gespeeld worden, lange tijd ging het gelijk op. Bij een achterstand van 11-17 leek ook deze wedstrijd verloren te gaan, maar Branderhorst wist nog een flinke eindsprint te maken en besloot de laatste game in zijn voordeel (22-20).

Saber Afif mocht in zijn single tegen Dennis van Daalen de Jel spelen. Zoals in de competitie gebleken zou Afif hier een zware partij krijgen. Maar door goed spel wist Afif de eerste game naar zich toe te trekken met 21-16. In de tweede game begon Afif met een flinke achterstand. Ondanks het feit dat hij goed terug wist te komen ging deze game naar de kant van Velo (16-21). In de derde game keek Afif opnieuw tegen een achterstand aan en deze wist hij niet meer goed te maken tegen een sterk spelende van Daalen de Jel. Met 14-21 ging ook de laatste game verloren.

Foto Eddy Odijk

Manon Sibbald, die na een lange blessure weer mocht aantreden in de Eredivisie speelde als volgende haar single tegen Soraya de Visch Eijbergen. Jammer genoeg bleek de Visch Eijbergen toch een maatje te groot voor Sibbald, die toch een goed spel wist neer te zetten. Met 10-21 en 5-21 werd de partij verloren.

Foto Eddy Odijk

In het damesenkelspel speelde Yvonne Hoogland tegen Lia Malaihollo. In de eerste game ging het gelijk op maar de gamewinst ging jammerlijk naar Malaihollo met 16-21. In de tweede game wist Hoogland voor een verrassing te zorgen door de game te winnen met 21-19. In de derde en beslissende game kwam Hoogland te kort tegen Malaihollo en met 8-21 ging de winst naar de Van Zundert Velo-speelster.

Met een achterstand van 2-4 kon er begonnen worden aan de mixen. Er moest nog een klein wonder gebeuren om de doelstelling van 4-4 te halen, maar zoals eerder dit seizoen is gebleken: het kan in Almere.

In de eerste mix speelden Dave Khodabux en Yvonne Sie tegen Russel Muns en Myke Halkema. In de eerste game lieten Khodabux en Sie de jeugdige Velo spelers geen schijn van kans, met 21-10 werd de game gewonnen. In de tweede game ondervonden Khodabux en Sie beduidend meer tegenstand van Muns en Halkema, maar met 21-19 werd de wedstrijd alsnog gewonnen.

Carl Dekker

In de laatste wedstrijd van de avond speelden Saber Afif en Marloes van Heteren tegen Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo. In de eerste game kwamen Afif en van Heteren iets te kort tegen Suijkerland en Malaihollo, de game werd verloren met 15-21. In de tweede game bleken de spelers uit Wateringen opnieuw de sterkere te zijn, met 13-21 ging ook de tweede game verloren.

Dit bestand bestaat niet

Al met al kwam het neer op een 3-5 verlies in deze eerste play-offs wedstrijd. Dekker Almere zal flink haar best moeten doen in de return zaterdag in Wateringen, maar coach Erik Staats is van plan om voor een verrassing te zorgen om zodoende alsnog een kans te maken op de landstitel. De volgende play-off wedstrijd voor Dekker Almere is dus aanstaande zaterdag 28 januari, er zal een bus vertrekken voor de supporters van Almere, dus geef u snel op, nu er nog plaats is!

De wedstrijd stond onder leiding van referee Willem Goeijers. Hij werd hierin geassisteerd door scheidsrechter: Ali Nanning, Wilfred van Slooten, Joke Renckens en Paul van den Heuvel. En lijnrechters: Donald Waldrich, Jan Mooij, Neda Saleh en Rob Has.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Moeilijk begin voor Dekker Almere in de Play-offs ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)