Badminton Vereniging Almere

Leuke wedstrijden, maar fors onderuit

Afgelopen maandag moest team E1 weer een avondje nacompetitie spelen. En wel dit keer tegen De Treffers uit Hilversum/Kortenhoef.

Deze avond was team E1 weer helemaal compleet, vader en dochter waren uitgerust van vakantie terug en konden zich weer op en top mengen in het team. Deze competitie wedstrijd werd uiteraard weer goed bezocht door een aantal trouwe(Jenny, Peter van Soest, Charles enz…) en een aantal nieuwe supporters (Wilma en Rob)!

De mannen Paul en Edwin begonnen gelijk met hun dubbel. Deze dubbel speelden zij tegen Toine en Eric. Na een prachtige eerste set die uiteindelijk net aan verloren ging voor onze mannen, dachten de heren toch wel even terug te komen. De tweede set werd daarom ook gewonnen met 19-21 voor Paul en Edwin. Nu nog de derde set… Na goed commentaar van coach Steen, begonnen de mannen aan hun derde set. Helaas werd deze gewonnen door Toine en Eric met 21-13.

Ondertussen werd de damesdubbel door Susanne en Maaike op de andere baan gespeeld. Van te voren waren alle drie de dames van team E1 al een beetje gespannen, want de meiden van De Treffers zagen er toch wel erg sterk uit. Maar ondanks deze gedachten gingen de dames beginnen aan hun dubbel. Helaas werd deze gewonnen door Anna Baukje en Wandalin met 8-21 en 9-21. Jammer meiden, maar volgende keer beter:)!

Na deze dubbels was het de beurt aan Steen en Susanne om de eerste singels te gaan spelen.

Steen die een erg goed spel liet zien, won van Eric met 21-9 en 21-5. Hoera! We hadden een puntje binnen!

Susanne daarin tegen had het erg moeilijk tegen Anna Baukje. Ze verloor helaas met 6-21 en 12-21 van haar tegenstandster.

Hierna was het de beurt aan vader en dochter om de tweede singels te gaan spelen.

Vader Paul, moest tegen Toine en verloor de eerste set met 12-21, maar vader Paul pikte dit niet en daar moest verandering in komen. Paul won de tweede set met 21-19. Maar de derde set kon Paul niet meer aan en verloor hij met 8-21.

Dochter Esther, moest tegen Wandalin. Allebei de dames van De Treffers waren erg sterk en Esther verloor haar singel met 14-21 en 11-21 van Wandalin.

Na alle singels was het de tijd voor de mixen. Team E1 had helaas al verloren, maar de keuze was nu om het 1-7 te laten worden, wat dus betekend dat allebei de mixen verloren moesten gaan, voor 2-6 te gaan en dan zou er 1 mix gewonnen moeten worden óf toch gaan voor de 3-5 en allebei de mixen winnen. En vanzelfsprekend gingen we voor het laatste.

De mix van Steen en Maaike werd als eerst gespeeld. De eerste set verloren zij met 16-21, maar Steen en Maaike kwamen terug. De tweede set werd gewonnen met 21-18. Een derde set. En wat voor een set. Spannend was het wel, dat kunnen we jullie mededelen. Met 20-19 dachten wij het punt binnen te hebben, maar dat was helaas niet zo. Jammer genoeg hebben Steen en Maaike met 22-24 verloren in de derde set.

Nu was het de beurt aan Edwin en Esther om er dan maar 2-6 uit te halen. Dit gebeurde ook met 21-12 en 23-21. Alhoewel de laatste set erg spannend was en wij even dachten dat we een derde set moesten gaan spelen. Gelukkig was dit niet het geval. Nadat iedereen zich had gedouched/om had gekleed, hebben wij nog genoten van gebak en hapjes die Steen van zijn werk had meegenomen.

Reageer op dit bericht (“Leuke wedstrijden, maar fors onderuit ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)