Badminton Vereniging Almere

Master Almere door Manon Sibbald

Zaterdag 31 maart ging het Master toernooi in Almere van start. Donderdag was de loting bekend en mijn eerste wedstrijd was zaterdag om 13.00 uur tegen Rachelle Haan. Geen makkelijke tegenstander, maar zeker niet onmogelijk, ik had er in ieder geval zin in!

Een aantal spelers uit de nationale selectie hadden zich teruggetrokken voor het Master toernooi in Almere waaronder mijn mix partner Mark Caljouw, omdat zij woensdag 4 april naar de 6 Nations in Duitsland vertrekken. Ik ben ook geselecteerd voor 6 Nations maar heb ervoor gekozen om de Master in Almere toch te spelen. Enerzijds voor de wedstrijdervaring en anderzijds omdat het bij mij eigen club was, wat voor mij toch een soort thuiswedstrijd is.

De mix stond zaterdagochtend gepland maar omdat ik deze niet hoefde te spelen kon ik die ochtend eerst nog training geven aan de jongste jeugd van BC Zeewally, mijn eerste cluppie in Zeewolde en daarna meteen door naar Almere om me voor te bereiden op de wedstrijd.

De eerste wedstrijd tegen Rachelle Haan was meteen een zware pot. De eerste set begon ik scherp en deze was dan ook zo binnen. De tweede set begon ik wat minder scherp en stond ik al snel dik achter, deze achterstand wist ik niet meer in te halen en verloor deze uiteindelijk. In de derde set wist ik uiteindelijk toch de winst binnen te slepen.

De volgende wedstrijd zou nog zwaarder worden want dat was namelijk tegen de derde geplaatste Monique Broeke. Na vijf uur wachten kon ik de baan weer op. Het was een wedstrijd waar ik door het aanvallende spel van Monique constant onder druk gezet werd. Veel ballen sloeg ik net uit. Ik heb deze wedstrijd uiteindelijk in twee sets verloren. Na een lange dag kan ik met tevredenheid terugkijken op mijn spel. Hopelijk kan ik dit zo voortzetten en een mooie prestatie op de 6 Nations neer zetten. 4 April vertrek ik naar de 6 Nations in Duitsland. Ik heb er erg veel zin in en probeer jullie zoveel mogelijk via twitter op de hoogte te houden. Aan het einde

Reageer op dit bericht (“Master Almere door Manon Sibbald ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)