Badminton Vereniging Almere

Masterverslag mag niet in de Clear (1)

Het is te gek voor woorden, maar het verlag over het Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2012 wordt niet opgenomen in de Clear. Dit heeft de voorzitter van Badminton Nederland onze vereniging gisteravond middels de volgende mail laten weten.

“Een artikel dat met de insinuerende / beschuldigende zin "Ondanks de tegenwerking van Badminton Nederland..." begint, zal niet in CLEAR! worden geplaatst. Chiquer zou geweest zijn om een objectief artikel te schrijven over het toernooi en daarnaast in een e-mail aan de afdeling Wedstrijdzaken, de LCW en bondsbestuurslid Ger Tabeling te laten weten waar het precies om gaat.
Met sportieve groeten,
BADMINTON NEDERLAND (BNL)
Ted van der Meer, bondsvoorzitter”

Opvallend is dat er met geen woord wordt gerept over de inhoud van ons misnoegen, zoals verwoord in mijn laatste 'Van de voorzitter', maar dat het gaat over de vorm en de gevolgde procedure. We zijn niet chique geweest, volgens de mail. Maar is de wijze waarop BNL handelt met betrekking tot ons Mastertoernooi dan wel chique te noemen?

In plaats van deze vorm van censuur toe te passen zou het BNL hebben gesierd, om het artikel wel te plaatsen en het artikel te voorzien van een noot. In die noot had men kunnen verwoorden dat de Badminton Vereniging Almere met haar misnoegen anders zou hebben kunnen omgaan, althans in de ogen van de redactie van de Clear. Maar wat zeer zeker in de noot had moeten staan is, dat BNL ons misnoegen adequaat zou onderzoeken.

Alweer laat het BNL-bestuur een kans voor open doel liggen om een verschil te maken ten opzichte van het handelen van vorige besturen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. ron op 02-04-2012 om 14:51 uur

  Hoi Henk,
  vanwege vele Satellite toernooien stond de deelname van (sub)toppers onder druk en is het Master Circuit door Badminton Nederland ontwikkeld. Door de aantrekkelijkheid (ambiance, sfeer, punten voor ranglijst) en hoog prijzengeld is een sterke bezetting vrijwel gegarandeerd, wat dan weer door eigen beleid? ondergraven wordt. Volkomen terecht dat je hier een stuk wat betreft laakbaarheid van de bond aan gewijd hebt en waar deze desgewenst op kon reageren.
  Kinderachtig van de bond om dan d.m.v. censuur door het niet plaatsen in Clear van een verslag van het toernooi te reageren.
  En wat voor toernooi! Beide dagen van spelers en speelsters kunnen genieten die elk op hun nivo strijd leverden. Enkele spelers van onze vereniging (bv Huizen'96) haalden zelfs nog enkele finales.
  Ronduit spectaculair waren de wedstrijden in de eindfasen van de toppers die wel aanwezig waren. Iedereen bedankt voor kijkplezier wat ik eraan heb beleefd.

 2. Ted van der Meer op 03-04-2012 om 12:17 uur

  Beste Henk,

  Als jij vindt dat de website van BV Almere de vrijplaats is voor de verenigingsvoorzitter om te zeggen wat hij wil, dan heb je daar volkomen gelijk in. Of het verstandig is om het zo te doen moet de vereniging maar uitmaken. Daar gaat de bond niet over.

  Maar als als BNL van de toernooi-organisator een bericht krijgt, dat het toernooiverslag maar van de site gehaald moet worden om vervolgens 1 op 1 door te plaatsen in CLEAR!, dan heb je ongelijk. Dat maakt de redactie zelf wel uit. Dat heeft niets met censuur te maken.

  Er staat in CLEAR! overigens een keurig onafhankelijk bericht met foto's over het toernooi.

  Tenslotte, als een vereniging een probleem heeft met de bond, dan moet hij dat dáár aankaarten. Dat lijkt me een normale gang van zaken.

Reageer op dit bericht (“Masterverslag mag niet in de Clear (1) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)