Badminton Vereniging Almere

OKT 2012 groot feest

OKT? In een Olympisch jaar als dit zou je bijna denken dat er afgelopen zondag een kwalificatie toernooi werd verspeeld. Maar in tegenstelling tot een dergelijk toernooi waren er bij het jaarlijkse ouder-kind toernooi alleen maar winnaars, alhoewel sommige koppels net een beetje meer winnaar werden dan anderen. Wel was het sterk bezet met maar liefst 65 enthousiaste koppels.

Sommige ouders liggen er nachten van te voren wakker van, en andere ouders zouden willen dat ze toch maar in trainingskamp waren gegaan. Hoe dan ook is het voor bijna alle deelnemers één van de badmintonhoogtepunten van het jaar. Met 65 koppels en dus 130 deelnemers plus de nodige support langs de kant was de hal meer dan goed gevuld.

Een dergelijke volle hal vraagt om een aangepaste warming-up, die ditmaal werd uitgevoerd met de bij kinderen welbekende ladders. Sommige ouders werden bij de aanblik van zo’n veeleisende ladder op elke baan een beetje wit rond de neus. Het goede voorbeeld volgend van hun zoon, dochter, neef, buurmeisje, zusje en wat voor combinaties er dit jaar ook weer waren, deden eigenlijk alle meeste ouders toch wel heel goed hun best. Optimaal voorbereid konden daarna om 10:30 uur de eerste wedstrijden starten.

Elke baan was bezet met zes of zeven combinaties, die allemaal zo’n vijf tot zes ronden van tien minuten te spelen kregen. Sommige teams hadden zelfs hun outfits op elkaar afgestemd, zo waren daar de paarse pro’s, de roze zusjes, de gele gevaartes en het eco-team van de Bergh. Elk jaar blijft het ook weer mooi om te zien waaraan sommige kinderen hun sportieve gaven aan te danken hebben, terwijl je je bij sommigen afvraagt van wie ze het toch hebben.

Opvallend dit jaar was naast het enthousiasme de sportiviteit op de baan, waardoor de meeste wedstrijden een plezier waren om te spelen en naar te kijken. Zoals het hoort bij een gezelligheidstoernooi was er aan het einde voor iedereen een welverdiende prijs. De traditionele medaille waar de meer ervaren ouders op hoopten was dit jaar echter vervangen door een fraai bekertje. Voor elk koppel eentje, zodat er thuis nog verder gestreden moet worden, maar dan over de vraag wie die welverdiende beker op zijn nachtkastje mag zetten. De winnaar op elke baan tenslotte kreeg een nog mooiere beker mee.

De organisatie was zoals altijd in handen van de jeugdcommissie, Emmy, Richard, Thomas en Eddy, die allemaal terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Zijn er nou ouders die ook die mening zijn toegedaan en het leuk zouden vinden om ook mee te denken over en te helpen met dergelijke evenementen voor de jeugd, schroom niet om eens te informeren bij één van ons. Hoe dan ook, het ouder-kind toernooi is een traditionele topper die volgend jaar zeker weer op het BVA jeugdprogramma zal staan.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Erik Daalhof op 16-04-2012 om 08:59 uur

    Het was inderdaad weer een hoogtepunt van het seizoen. En natuurlijk weer goed georganiseerd. Complimenten voor de organisatie.

Reageer op dit bericht (“OKT 2012 groot feest ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)