Badminton Vereniging Almere

Spannendste wedstrijd van het seizoen voor A1

Vorige week werd ons verteld dat de wedstrijd tegen Diemen niet door zou gaan, omdat zij vanwege een ernstige blessure een dame moesten missen en hadden afgebeld. Dat was makkelijk 8 puntjes innen. Hiermee kwamen we op 4 punten voorsprong op de nummer 1 en onze laatste tegenstander, De Vliegende Shuttle. Vanwege de spannende ontknoping en deze stand tussen de nummers 1 en 2 moet de wedstrijd tegen Diemen alsnog ingehaald worden, waardoor we aan de wedstrijd begonnen met 4 punten achterstand op het totaal. Op dinsdag 10 april speelde team A1 in de OTK de spannendste wedstrijd van het seizoen tegen De Vliegende Shuttle in onze eigen sporthal.

De partijen waren stuk voor stuk spannend tot het laatste punt en werden zeer sportief gespeeld. De dubbels begonnen al goed, alle sets eindigden met een verschil van 2 of 3 punten en beide partijen eindigden in een driesetter. Tussenstand was 1-1. De herensingles werden gespeeld door Krijn en Arjan. Het werd voor beiden een spannende driesetter die in de verlenging uitgespeeld werd. Helaas gingen de punten naar de tegenpartij. De dames konden wel de winst naar zich toe trekken. Nienke speelde als eerste dame tegen een sterke tegenstandster en wist met slim spel en doorzettingsvermogen een 15-20 achterstand om te toveren tot een 22-20 winst. Esther won de partij met een verlenging in de 1e set en een gemakkelijke 2e set en daarmee stond het 3-3. De eerste mix werd gespeeld door Sharon en Rick. De winst ging naar De Vliegende Shuttle en met een 4-3 achterstand werd de laatste partij gespeeld. Ook de laatste mix van Nienke en Tim was bloedstollend spannend met 21-18 en 18-21. Voor de zekerheid werd nog even naar de onderlinge poulestand en de regels over kampioenschap gekeken. Tussen de tweede en derde set kwamen we er samen met de spelers van De Vliegende Shuttle achter dat zij kampioen zouden zijn als deze partij gewonnen werd. Ze hadden dan namelijk alle wedstrijden gewonnen, wat automatisch resulteert in een eerste plek, ongeacht het aantal behaalde punten. Deze mededeling was de coaching tussen de tweede en derde set en hiermee werd de druk voor de spelers wat opgevoerd. Er waren mooie rally’s te zien en onder luide aanmoedigingen van de teamleden en de supporters werd ook deze driesetter nipt gewonnen. Met 21-19 ging de winst naar Almere en werd de einduitslag 4-4. Gezien het feit dat deze wedstrijd 5 driesetters en 5 verlengingen telde en daarnaast 9 keer 21-18 of 21-19 werd gespeeld, lijkt dit de terechte uitslag.

Nu is het aan ons om op dinsdag 17 april de wedstrijd tegen Diemen alsnog te spelen voor het kampioenschap. In de uitwedstrijd speelden we 4-4, dus dat wordt nog hard werken voor de benodigde 5 punten.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Krijn op 16-04-2012 om 10:13 uur

Dus kom ons allemaal aanmoedigen morgenavond rond 19.30 uur! De toegang is gratis! :)

5. Arjan op 18-04-2012 om 12:23 uur

Team A1 heeft de wedstrijd tegen Diemen met 7-1 gewonnen en is hiermee dus kampioen geworden van de OTK poule :)!