Badminton Vereniging Almere

Sportief dieptepuntje behaald in Dendermonde

Al vijf jaar gaan we eens per jaar naar onze zuiderburen om daar een ‘tornooitje’ te spelen. Eigenlijk doen we het meer voor de saamhorigheid en de gezelligheid dan voor de sportieve prestatie. Een grote, totaal tellend 37, diverse groep die weet hoe ze een feestje moeten bouwen. Jammer alleen dat we op sportief gebied keihard zijn ingemaakt door onze landsgenoten BV Deo.

Het begon allemaal op die goede vrijdag waarop je als je geluk hebt op een dusdanig tijdstip weggaat dat je de files ontwijkt. Andere niet zo gelukkigen staan dan zo’n vier uur te flirten in de file(s), of is dat juist wel gelukkig. Wat ook een leuke bijkomstigheid van zo’n file is, is dat je andere badmintonners kan tegenkomen. De kans is vrij groot dat een auto vol mensen en yonex tassen richting de Ros Beiaard cup gaat, een praatje maken op de snelweg is dan ook zo gedaan.

Het toernooi begon voor het tweede jaar op rij op vrijdagavond al met de wedstrijden in de D en de C2. Dit jaar was de groep nog diverser qua niveau dan voorgaande jaren. Vooral veel spelers in de B,C en D. Op vrijdag speelde Maaike, Duco en ik. Duco en Maaike overleefden beide de eerste ronde niet, wonder boven wonder ik wel. Dit jaar speel ik weer met links mee in de D en heb zowaar de halve finale behaald! Tijdens de halve finale druppelden er steeds meer ‘Almeerders’ binnen. Na de wedstrijden gingen we snel terug naar de abdijschool om ons klaar te maken voor het eerste avondje uit.

Zoals elk jaar begonnen we bij de Top 10, een pool café vlakbij het station van Dendermonde. Een paar potjes poolen en wat drankjes verder en een aantal waren er klaar voor om de rest van de straat te ontdekken en wellicht een dansje te wagen. Het straatje bevat verder nog een kebab tent, een nieuw soort van alternatief cafe en ‘The Place to Be’. Vorig jaar hadden we op vrijdagnacht gedanst in ‘The Place to Be’. Alleen snappen de mensen die daar binnen staan het niet roken bordje op de deur bij de ingang niet zo goed. Dit jaar zo’n vijftien seconden binnen geweest en toen weer weggegaan. Een nieuwe tent is daarnaast geopend met de naam ‘Escapade’. Met gezellig publiek en leuke muziek hebben we het de rest van de avond zeer plezant gehad.

De ochtend begon al weer vroeg, half 8 wel te verstaan. Dit jaar kon je merken dat de groep wat volwassener is geworden. Er waren namelijk geen mensen die in bed bleven liggen waardoor we vertraging opliepen. Om 9 uur moesten de eerste mensen al de baan op. Dit jaar werd er door de toernooileiding strenger gekeken naar de ranking dus we moesten allemaal wat hoger inschrijven. En dat maakte het halen van de cup ook meteen moeilijker. Er waren vrij weinig Almeerders die de eerste ronde van de singles in de ochtend doorkwamen.

De wedstrijden waren dit jaar vrij ver uit elkaar gepland. Waardoor gaten van soms wel 9 uur ontstonden. Deze werden op verschillende manieren gevuld zwemmen, slapen, aanmoedigen, wandelen en lekkere broodjes eten. In de middag tijdens de dubbels en de mixen waren we allemaal wat wakkerder en ging het meteen een stuk beter. Vooral met de dubbels en mixen waren we door naar zondag.

Dit jaar heeft de organisatie ons nog extra gevraagd om naar de Player party te komen en niet naar Top 10 te gaan. Voorgaande jaren was de locatie van het feest altijd vrij klein en gezien we met een hele hoop mensen komen zit het ook meteen vol. Dit jaar in een Irish pub wat eigenlijk niet heel veel groter was dan het jaar ervoor (en warmmm) maar dat mocht de pret niet drukken. Dansen, schreeuwen, drinken en kletsen de Nederlanders waren flink aanwezig. Sommigen zelfs tot half 6! Zij hoefden overigens niet meer te spelen.

De tweede dag werden de prestaties er niet beter op. Een aantal kwart en halve finales behaald en uiteindelijk zijn er twee finales gespeeld. Onze eer werd hoog gehouden door Stephan en twee vechtende dames Mariska en Cindy. Stephan vocht tegen Leon Nottelman die in een hele spannende tweede set verloor met 23-21. De dames gingen heel sterk de rondes voor de finale alleen werd in de finale de spanning te veel. Niet zo gek als de hele groep achter de baan zit. Met 21-18 en 21-12 hebben zij een nette tweede plaats gewonnen.

En toen was het weekend alweer voorbij! Geen cup dit jaar, maar BV Deo mag z’n borst natmaken volgend jaar. We zetten alles op alles om die cup terug te winnen!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. pascal op 14-04-2012 om 14:42 uur

    32-21 vind ik nog best een knappe stand :P heeft leon dan toch knap gedaan dacht ik zo :P wel jammer hoor stephan dat je zo ruim verloren hebt na zo'n spannende set :P hehe

Reageer op dit bericht (“Sportief dieptepuntje behaald in Dendermonde ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)