Badminton Vereniging Almere

Nederland - Duitsland woensdagavond in ons eigen Heineken House

Oranje heeft het allemaal nog in eigen hand komende woensdag in de krachtmeting tegen die Mannschaft. Maar wat heet in eigen hand hebben, als je tegen de Duitsers speelt die volgens de statistieken meer kans op de overwinning hebben dan Oranje. Zij waren ons immers vaker de baas dan andersom.

Wellicht tovert van Marwijk nog iets uit zijn hoge bondshoed en kiest hij voor een meer aanvallend team dan tegen de Denen. De aanval is immers de beste verdediging. Of wij moeten maar hoop putten uit de eerste zinsnede uit ons volkslied het Wilhelmus, te weten

“Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,”

Misschien helpt het dat beetje Duitse bloed uit de zestiende eeuw.

En als we dan toch onverhoopt verliezen van de Duitsers, laat ze dan ook maar kampioen worden. Ten eerste kun je dan zeggen dat je van de latere kampioen hebt verloren en ten tweede schijnt een Europees Kampioenschap goed te zijn voor de economie van het winnende land. En aangezien tegenwoordig toch alles in economie wordt uitgedrukt, profiteren we als Nederland, met Duitsland als onze grootste handelspartner, wellicht nog mee. Dat hebben we wel nodig na het Kunduzakkoord.

Maar ik blijf hopen dat we komende woensdagavond dronken van vreugde zijn in ons eigen Heineken House van Sportcomplex Carl Dekker en die Mannschaft, als ware het die Frauschaft, overklast hebben.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Fraulein Vino op 11-06-2012 om 18:00 uur

    Naturlich ist frau wein dabei, mit einem getrank!! Ich nehme an, Marcie Marc... und vielleicht frau Rose???

Reageer op dit bericht (“Nederland - Duitsland woensdagavond in ons eigen Heineken House ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)