Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsburg 2012; het dubbelspel

Op de tweede dag van de International Youth Games 2012 staan de dubbelspelen op het programma. In de M klasse spelen Alex+Ruben , Daan+Koen, Mark+Thomas , Feng+Judith en Natalya+Shannen. In de A klasse spelen Daphne+Isis en Jasper+Mickey. Voordat het dubbeltoernooi zou beginnen werd er eerst een funtoernooi gespeeld.

Vandaag mocht iedereen ’uitslapen’ tot 7.45 uur en dat gecombineerd met het gaan slapen rond middennacht, maakt dat iedereen weer redelijk heeft kunnen slapen.

Funtoernooi

De organisatie had voor de ochtend een funtoernooi georganiseerd. Alle deelnemers werden in vier groepen verdeeld. Van deze vier groepen waren twee groepen onderdeel van het rode team en de andere twee het gele team. De rode en gele teams speelde op meerdere banen tegen elkaar zowel enkels, dubbels als gemengd dubbels. Tegelijkertijd speelde beide teams vier-op-een-rij. Als in een wedstrijd iemand zeven punten had gehaald, mocht die een muntje spelen voor de vier-op-een-rij. Bij vier-op-een-rij was de wedstrijd over. Dit kon dus al heel snel zijn, als een team vier keer achter elkaar een muntje had verdiend, maar kon ook langer duren. In het begin was nog niet bij iedereen duidelijk hoe het werkte maar nadat dit wel het geval was streed men zeer fanatiek om de muntjes en renden de spelers naar de tafel om het muntje erin te kunnen stoppen. Een geslaagd toernooitje.

Wedstrijden jongensdubbel klasse M

In poule A speelde Alex Vlaar en Ruben Wijnands een eerste wedstrijd welke niet veel moeite koste. Met 21-6 en 21-6 werden Abishek Kamat+Robert Dunstan terug naar Lancaster gestuurd. Van de tweede wedstrijd, tegen de sterkste Denen, werd meer tegenstand verwacht. Dat viel tegen of Alex+Ruben speelde gewoon veel beter dan de Denen. Met 21-4 en 21-13 werden Jacob Frandsen en Frederik Bjergen aan de zegekar gebonden.

In poule B speelde Mark Verschoor en Thomas Sibbald meteen de belangrijkste wedstrijd in hun poule. Tegen de sterkste Duitsers, Bjarne Geiss en Torge Bauer, moest er meteen vol gespeeld worden. In een spannende eerste game, waarbij de Duitsers lang een kleine voorsprong hadden, waren het uiteindelijk Mark en Thomas die met 21-19 wonnen. In de tweede game gingen de Duitsers meer fysiek spelen en drongen daarmee Mark en Thomas in de verdediging; 15-21. Dit herhaalde zich in de derde game; 13-21. Het hoogst haalbare werd daardoor een tweede plaats in de poule welke ook werd behaald. Het gevolg is dat, jammer genoeg, Mark en Thomas in de halve finale moeten spelen tegen Alex en Ruben.

In dezelfde poule speelde Daan Kusters en Koen Odijk. Beide heren speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen Bjarne Geiss en Torge Bauer. Nadat de eerste game met 13-21 werd verloren bleven de Almeerders in de tweede game dichtbij de Duitsers. Met wat fortuin had het zo maar een derde game kunnen worden. Dat lieten beide Duitsers zich niet gebeuren en met 21-18 was ook de tweede game voor hun.

Halve finale jongensdubbel klasse M (vrijdag)

Alex Vlaar+Ruben Wijnands tegen Mark Verschoor+Thomas Sibbald

Wedstrijden jongensdubbel klasse A

In de jongensdubbel klasse A spelen namens Almere Mickey IJzer en Jasper Ramaekers. In hun poule troffen ze koppels uit Rendsburg, Aalborg en Rathenow. Tegen het koppel van Rathenow kwamen de Almeerders niet in de problemen. Overtuigend werd er gewonnen. Hoe anders waren de andere twee partijen. In beide wedstrijden waren er drie games nodig om een winnaar te bepalen.

De eerste van de twee was tegen Tobias Lund+Mads Brinkhol (Aalborg). In de eerste game namen de Denen een voorsprong en gaven die niet meer uit handen; 14-21. De tweede game ging gelijk op en dit keer waren het de Almeerders die er op het juiste moment stonden, 21-19. De derde game moest de beslissing brengen. Hier ging de vermoeidheid en de warmte toch wel haar tol te eisen en de Denen haalde de derde game overtuigend binnen 11-21.

De laatste wedstrijd van de poule was tegen Bastian Winkel+Bent Meyer. Deze spelers uit Rendsburg zijn in lengte niet groot maar wel in hun inzet en snelheid. De Almeerders moesten het juist hebben van hun lengte en kracht. De eerste game ging eigenlijk zonder problemen naar Almere 21-16 en eigenlijk onverwachts ging de tweede game met dezelfde cijfers verloren. In de derde game waren het de Duitsers die een voorsprong namen en die ook lang leken vol te houden. Pas op het laatste moment gingen Mickey en Jasper er overheen met 21-19. De halve finale is daarmee bereikt.

Halve finale jongensdubbel klasse A (donderdag)

Daniel Jörgensen+Mark Randrup (Aalborg) tegen Jasper Ramaekers+Mickey IJzer

Wedstrijden meisjesdubbel klasse M

In de meisjesdubbel klasse A is er één poule van vijf. In meteen de eerste wedstrijd moesten Judith van Cruchten en Feng Groothuijse aantreden tegen de sterkste Denen. Mathilde Bjergen en Maiken XXXX. Dit zou normaal gesproken zomaar de finale geweest kunnen zijn. De wedstrijd bracht Judith en Feng echter niet wat ze hoopte. Redelijk overtuigend wonnen de Denen in twee games 13-21 en 15-21. De tweede wedstrijd was tegen het andere Almeerse koppel: Natalya van der Laan en Shannen Sowikromo. Deze wedstrijd werd door Feng en Judith in twee games gewonnen al had men er in de tweede game wel de nodige moeite mee 22-20.

Natalya en Shannen speelde ook al tegen de sterkste Denen welke eveneens verloren ging. Tegen Ella en Ellie werd overtuigend in twee games gewonnen. Vrijdag rest een wedstrijd tegen de andere Denen, Emilie en Marie; bij winst is het brons dan waarschijnlijk voor Natalya en Shannen.

Wedstrijden meisjesdubbel klasse A

Onze dames in de meisjesdubbel A, Daphne Roos en Issis Luttik, plaatsten zich voor de halve finale. In deze halve finale spelen ze tegen, uiteraard, Denen. Ze bereikte deze halve finale door een overtuigende overwinning op Josephine Schaumann+Sophie Wichmann (Rathenow). Met tweemaal 21-10 wachtte de wedstrijd tegen Camilla Balle+Sara Rösenörn (Aalborg). In de eerste game gingen koppels gelijk op maar waren de Denen het die op het juiste moment het initiatief namen met 18-21. In de tweede game lukte het de Almeerse dames niet om het tij te keren; 11-21.

Halve finale meisjes klasse A (donderdag)

Simone Eriksen+Louise Jacobsen (Aalborg) tegen Daphe Roos+Isis Luttik

Avondeten

Elke dag is het weer kiezen welke van de deelnemende restaurants we met een bezoek zullen vereren. In sommige restaurants hebben ze geen keuze en kun je alleen het dagmenu eten, in andere restaurants kun je kiezen uit een paar varianten. De voorkeur gaat altijd uit naar een restaurant met verschillende, al zijn het vaak niet de meeste gezonde, keuzes. Vandaag brachten we een bezoek aan restaurant City Diner. Hier kon er gekozen worden voor braadworst, kip nuggets, spaghetti en salade. De meeste namen kip nuggets. Het eten smaakte verder prima en iedereen had voldoende voor het avondprogramma.

Disco

Vanavond stond er voor de deelnemers een disco op het programma. Hierbij is de begeleiding uiteraard niet welkom. Een uitspraak van een topsporter over het Olympisch dorp willen we hier dan ook, in een andere vorm, maar aanhalen ‘what happens at the disco, stays at the disco’. Getuigen de reacties was het een geslaagde disco.

Omroep Flevoland

Vandaag was Omroep Flevoland in Rendsburg. Ze brachten daarbij bezoeken aan meerdere sporten waaronder badminton. Naast wedstrijdbeelden werden er interviews afgenomen van Alex Vlaar en Thomas Sibbald. Vrijdag 27 juli zal omroep Flevoland een item over de Youth Games uitzenden. Het is daarbij natuurlijk afwachten welke beelden ze gaan gebruiken.

Het geven van interviews hoort er ook bij (Thomas Sibbald)

Ook onze burgemeester Annemarie Jorritsma bracht een bezoek aan badminton. Ze heeft enkele foto’s gemaakt en deze op haar twitteraccount geplaatst.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Anita IJzer op 26-07-2012 om 19:27 uur

    Erg leuk om deze verslagen te lezen, zo kunnen wij, de thuisblijvers ook meegenieten.
    Bedankt Stephan!!

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsburg 2012; het dubbelspel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)