Badminton Vereniging Almere

Rendsburg Youthgames 2012; nog één nachtje

De International Youthgames 2012 ('Europäische Jugendspiele') gaan weer beginnen. De volgende sport onderdelen gaan namens Almere naar Rendsburg; atletiek, badminton, basketbal, judo, tennis en zwemmen. Ook staat cultuur weer op het programma. In totaal bestaat de groep uit ca 90 sporters waarvan 15 badmintonners.

In de vierjaarlijkse cyclus, Aalborg-Almere-Lancaster-Rendsburg is het in 2012 de beurt aan Rendsburg om de Youthgames te organiseren. Aan de Youthgames in Rendsburg doen de volgende steden mee: Aalborg, Almere, Haapsalu, Kristianstad, Lancaster, Kreis/District Racibórz, Rathenow, Rendsburg en Vierzon.

De oorspronkelijk doelstelling van de Youthgames was de cultuur uitwisseling waarbij er in gastgezinnen gelogeerd werd. Tegenwoordig gaat het steeds meer om de sport en verblijven de meeste deelnemers in scholen. Dat geldt dit jaar ook voor de badmintonploeg.

Steden

Programma

Loting

Er is nog weinig online bekend over het badmintontoernooi (loting, indeling etc). De sterkte van het toernooi verschilt per editie; in het verleden hebben zelfs Europese jeugdkampioenen meegedaan! Gebaseerd op de ervaringen mag worden verondersteld dat de meeste weerstand van Aalborg, wat dit jaar net als Almere met grote selectie komt, en Rendsburg, met spelers uit selecties, zal komen.

Almere

Coaches: Stephan Branderhorst en Emmy Vlaar
Chef de equipe: Stephan Melein

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 22-07-2012 om 09:33 uur

    Ik wens de hele Almeerse delegatie veel succes toe en de badmintonafvaardiging in het bijzonder!

    Ik hoop dat de badmintonners de BVA-traditie voortzetten en met eremetaal huiswaarts keren.

    Maar ik ga er ook vanuit dat ze veel plezier hebben.

Reageer op dit bericht (“Rendsburg Youthgames 2012; nog één nachtje ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)