Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere-2 wint met 7-1 van BC ‘ 67 Veghel

Zondagmiddag 16 september 2012 won Carlton Almere-2 in Veghel van BC ’67 Veghel met 7-1. Wederom kan dit een mooie prestatie worden genoemd. Doelstelling van het team was handhaving, maar sommige spelers uit het team hadden het nu al over kampioen worden. Het moet niet gekker worden.

Carlton

Er werd begonnen met de mannendubbel, althans dat dachten we. Helaas was de scheidsrechter er nog niet klaar voor. Shuttles waren al getest en de scheidsrechter zat nog op zijn gemak achter zijn tafeltje te pingen op zijn mobiel. Nadat de scheidsrechter zijn scheidsrechtersstoel eindelijk gevonden had, kwam hij erachter dat hij zijn muntje nog was vergeten. Na tien minuten oponthoud was het eindelijk zo ver, de scheidsrechter was er klaar voor en de dubbel kon beginnen.

Gijs en Ghislain speelden tegen een sterk duo. Afgelopen week verloren Gijs en Ghislain hun dubbel tegen Duinwijck en hier voor wilden ze zich revancheren. Het zag er de eerste set in ieder geval niet naar uit. Veel fouten aan Almeerse kant zorgde ervoor dat deze set in een mum van tijd met 21-12 verloren ging. Gelukkig was Almere in de tweede set wel bij de les, want met 21-8 wonnen ze de tweede set. In de laatste en beslissende game was het een waar schouwspel. Beide koppels gingen tot het uiterste om te winnen. Voor een neutrale toeschouwer was het genieten. Gijs en Ghislain trokken gelukkig aan het langste eind al moesten ze daar wel even vier match points voor weg werken. 22-24 was het resultaat.

Monique en Yvonne speelden de damesdubbel. De eerste set ging vrij gemakkelijk met 21-11 naar Carlton Almere. De tweede set kreeg Carlton Almere meer weerstand, maar op de beslissende momenten waren Monique en Yvonne scherper om vervolgens met 22-20 te winnen.

Manon speelde de tweede damesenkel en hier liet ze zien dat er duidelijk een krachtsverschil was. Met 21-15 en 21-12 won ze vrij eenvoudig haar partij. Ook Yvonne won vrij gemakkelijk met 21-8 en 21-13 haar partij. Jeroen speelde zijn single erg afwisselend, prachtige punten gecombineerd met de grootste blunders leverden uiteindelijk 19-21, 21-14 en 21-15 winst op.

Gijs speelde een goede singlepartij, al was de eerste set nog erg close met 21-19. In de tweede set was de diesel warm en walste Gijs met 21-11 over zijn tegenstander heen. Met een 6-0 voorsprong begon Carlton Almere aan de mixen.

Jeroen en Manon verloren de eerste met 21-9. De tweede ging met 16-21 naar Almere en er moest een beslissende set komen. Hier had Almere de hele set een voorsprong om vervolgens op het eind een leuk ‘worstje’ voor te kunnen houden. Van 20-15 werd het uiteindelijk 21-19.

De laatste mix werd gespeeld door Monique en Ghislain. De eerste set ging verloren met 21-14. In de tweede set ging het erg gelijk op maar helaas verloor Almere ook deze set met 21-19 en de emoties liepen hoog op. Het enfant terrible van het tennis was John McEnroe, enfant terrible in het voetbal Eric Cantona en in het badminton lijken we Ghislain te hebben. Zowel John McEnroe als Eric Cantona zullen jaloers zijn zoals Ghislain zich zondag manifesteerde. Vorige week moest het raam van de ingang deur er aan geloven in Almere nu was het de deur van de heren kleedkamer in Veghel waar een vuist in verdween.

Door de 7-1 overwinning op BC ’67 Veghel staat Carlton Almere-2 nu op een eerste plek in de poule. Volgende week speelt Carlton Almere-2 op 23 september 2012 om 13:00 uur thuis tegen Schijndel. Ik zeg, kom allen kijken!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 17-09-2012 om 14:40 uur

    Beste Jeroen,

    Mijn complimenten voor deze kopij. Heel leuk en een voorbeeld voor alle Carltonteams.

    Voor Ghislain wordt het zo wel een heel dure competitie.

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere-2 wint met 7-1 van BC ‘ 67 Veghel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)