Badminton Vereniging Almere

Overtuigende start Dekker Almere

In de eerste wedstrijd van de badmintoncompetitie in de eredivisie hebben de badmintonners van Dekker Almere het doel van dit jaar scherp op de horizon gezet. Er werd zaterdagavond in de goed gevulde sporthal met 8-0 gewonnen van de Roosterse BC. De verwachtingen waren van te voren al behoorlijk gespannen. De vereniging heeft dit jubileumjaar hoog ingezet.

,,De finale van de play offs willen we halen. Dan moet je wel gelijk een punt zetten", gaf coach Eric Staats aan. Dekker speelde in het mannendubbelspel met Engelsman Peter Mills en Dave Khodabux. Dat bleek een goed duo want met 21-7 en 21-9 werden Dennis Dubbelman en Roel Heuckelom afgemaakt. ,,Peter zullen we niet iedere wedstrijd kunnen gebruiken, maar wat die twee hier vanavond lieten zien was topklasse", was Staats lovend over het eerste optreden van de nieuweling.

De overwinning van Dekker Almere was vooral prettig voor Manon Sibbald. Het jonge talent werd vorig seizoen gekweld door blessures en maakte weinig mee van dat seizoen. ,,Ik ben blessurevrij en wil er dit jaar vol voor gaan", vertelde Sibbald. In haar partij tegen voormalig Dekker speelster Roxanne Molemaker werd het behoorlijk spannend. Na 21-19 en 22-24 verspeelde Sibbald in de derde game een zeker lijkende voorsprong. ,,Ik had even de focus niet, maar kon gelukkig het tempo weer oppakken", klonk zij opgelucht. Omdat nieuweling Thamar Peters haar single makkelijk won en de andere wedstrijden ook werden gewonnen was coach Eric Staats tevreden. ,, Natuurlijk zie je altijd punten om mee verder te gaan, maar dit is wel een heel lekker begin", was zijn conclusie.

Reageer op dit bericht (“Overtuigende start Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)