Badminton Vereniging Almere

Toptalenten in training

Deze week zijn de toptalenten van Badminton Vereniging Almere begonnen met hun talenttrainingen bij respectievelijk de Badminton School Almere (BSA) en de Badminton Academy Flevoland (BAF).

BSA

De BSA traint tweemaal per week met als trainers Max Sibbald, Emmy Vlaar en Saber Afif. Een mix van trainers die garant staan voor top trainingen. Max heeft naast zijn badminton technische kwaliteiten een bijzonder talent voor het ontwikkelen van kracht en core bij jonge spelers. Emmy heeft haar bijzondere gave voor het ontwikkelen van technische vaardigheden en met daarbij een huidige speler van internationaal niveau, Saber, die een jaarlang onder begeleiding de BSA kids verder gaat helpen in hun ontwikkeling en daarmee een praktische invulling geeft aan zijn trainersopleiding.

Spelers met een goede intrinsieke motivatie zouden dus met deze trainers staf het maximale uit hun nog jonge badmintoncarrière moeten kunnen halen.

BAF

De BAF traint zesmaal per week, vier ochtenden en twee avonden. Met name de avonden zijn voor spelers die (nog) niet aan de ochtend trainingen kunnen deelnemen. De ochtenden worden wisselend aangevuld met senioren van de hogere teams die enkele ochtenden de mogelijkheid hebben op deze wijze extra trainingen te kunnen volgen.
De ochtenden worden gevolgd door talenten die nu al hun badmintontrainingen combineren met school. Zij hebben toestemming om hun eerste schooluur over te slaan ten faveure van de training. Zij worden dan ook op school extra begeleid door een sport/loot mentor die zorgt dat de schoolprestaties wel op niveau blijven. De badmintontrainer zorgt voor de sportprestaties.

Trainer van de BAF is de zeer geroutineerde en vakman Rick Prins. Rick heeft ook een verleden als bondscoach van de jonge junioren en weet als geen ander hoe jonge talenten te begeleiden naar hun top niveau. Hij heeft nu al twee jaar BAF gedaan met als resultaat dat Manon Sibbald is aangenomen bij de Nationale Selectie U19 en zelfs dit jaar mee gaat naar het WJK te Japan. Dan is er nog een unicum voor de club BVA. Voor het eerst is een jeugdspeler uit de eigen jeugdopleiding, Alex Vlaar, sinds dit jaar aangenomen om het full-time topsport programma te volgen in Papendal.
Door alle goede trainingen van Rick en de BAF is dit jaar ook Ruben Wijnands aangenomen bij de Nationale Junioren Selectie U17 en mocht zelfs al mee naar de landenwedstrijden.

Reageer op dit bericht (“Toptalenten in training ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)