Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Denemarken 1

Vanaf verzamel- en slaapplaats Almere zijn op vrijdag zes junioren vertrokken naar Denemarken voor de Danish Junior Cup. De Cheryl Seinen was reeds eerder vertrokken. Na een zeer vlotte reis kwam het team in het begin van de middag aan. Nog dezelde avond moesten Cheryl en Jayme hun partijen afwerken.

Jayme mocht direct zijn krachten meten tegen Daniel Ojaar uit Zweden. Jayme vocht als een Bengaalse tijger maar de klasse van Ojaar was hem net teveel. Met 12-21 en 18-21 kon hij het Ojaar toch nog heel moeilijk maken.

Cheryl had het nog lastiger en mocht aantreden tegen de 2e geplaatste Julie Finn Ipsen. Op voorhand een bijna onmogelijke opgave, maar Cheryl zal Cheryl niet zijn en met een puike instelling en goed plan kon ook zij deze gedoodverfde Deense kampioene veelal in verlegenheid brengen. De 1e game ging al gelijk op, maar in de 2e game nam Cheryl brutaal een voorsprong en gaf die pas aan het eind van de 2e game uit handen.

Daarna moesten Kirsten van der Valk en Cheryl dubbelen tegen de Zwitsers. Na een wat onwennige start verloren ze de 1e game. De Zwitsers draaiden als een Zwitsers uurwerk. In de tweede game wisten Kirsten en Cheryl de radertjes in het uurwerk van de Zwitsers wat te ontregelen en wonnen de 2e game. De derde game waren de meiden op dreef en zorgde voor meer stroop tussen Zwitserse radertjes van het uurwerk. Winst was een feit.

Zaterdag wordt een drukke dag met veel partijen. De meiden gaan voor hun damesdubbel in de U19 en de andere spelen allemaal U17. Daarnaast heeft de organisatie besloten de meiden en jongens te splitsen in twee verschillende hallen. Jayme zal ondersteuning geven in de coaching.

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Denemarken 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)