Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Slovenië

Na een gisteren wederom een fantastische rit door o.a. de bergen van Oostenrijk en Slovenië, werden we gastvrij ontvangen in het dorpje Mirna. Mirna is een dorpje van 2000 inwoners die nagenoeg allemaal zijn betrokken in de sport. Naast een redelijke grote badmintonclub wordt veel gedaan aan atletiek, voetbal, handbal en skispringen. Naast de sporthal ligt zelfs oefen ski springbaan.

Het team verblijft in een rustiek en authentiek pension, welke wordt gerund door een familie. De sporthal is op 200 meter wandelen.

Na aankomst in Mirna hebben we gegeten en waren we reeds uitgenodigd door de organisatie om alvast te komen trainen in de hal. Ook deze ochtend hebben we licht getraind en ons voorbereid op het toernooi. Het toernooi heeft helaas wat terugtrekkingen van de Turkse en Griekse ploeg.

In de sporthal werden os begroet door een Nederlandse vrouw die in het dagelijks leven in dit dorp de gymjuf is. Zij is getrouwd met een Sloveense man en is ook werkzaam in de organisatie van de TEM Slovenië Junior.

Ander lastig ding is dat de sporthal wordt belaagd door ‘wespen’. Deze week heeft men ontdekt dat er waarschijnlijk tussen het plafon en dak van de sporthal een wespennest zijn intree heeft genomen. Het blijkt dat badmintonrackets ook heel goed kunnen dienen als wespenmepper! Nu maar hopen dat het tijdens het toernooi niet teveel overlast geeft.

Straks begint het toernooi en kunnen we beter inschatten waar we in dit internationale badminton gezelschap staan.

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Slovenië ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)