Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Slovenië-4

Vandaag zijn de kwartfinales begonnen van het TEM Slovenia Junior. In alle kwartfinales zijn de Nederlanders vertegenwoordigd.

Mix

Cheryl Seinen en Ruben Jille mochten het spits afbijten tegen de Slowaken Gerdova en Dratva. Middels een korte wedstrijd werden de Slowaken kansloos weggespeeld. De score was wat geflatteerd met 21-14 en 21-18. De eerste halve finale was een feit.

Mannensingle

Alex Vlaar kon daarna beginnen aan zijn kwartfinale tegen de Roemeen Filimon. Deze jongen is een goede speler met veel kracht en inhoud maar een minder loop- en slagentechniek. Zoals veel spelers uit deze landen (althans dat blijkt telkenmale) spelen ze erg hard en op kracht. Ze hebben moeite met tempowisselingen. Alex begon goed en won de eerste game slim met 21-16. De 2e game werd Alex wat onzorgvuldig en verloor deze met 18-21. Knap herpakte hij zich in de 3e met direct een voorsprong bij de wissel. Uiteindelijk won Alex de game met 21-17. De 2e halve finale was daar.

Ondertussen was Ruben ook met zijn kwartfinale begonnen tegen de 1e geplaatste Sloveen Mitja Semrov. Deze Sloveen had heel goed spel laten zien in de voorrondes, maar tegen het slimme spel van Ruben was hij kansloos. Met name in de 1e game ging Ruben als een wervelwind en won deze met 21-8. In de 2e game probeerde de Semrov wat te veranderen, maar zoals ook al eerder geschreven, hier hebben deze spelers toch moeite mee. Ruben kon ook een aanpassing op tactiek toepassen en aan het eind won Ruben met 21-18. Dat was dan al de 3e halve finale!

Damessingle

Cheryl kon vervolgens aantreden in haar 2e kwartfinale tegen de geplaatste speelster: Maja Pavlinic uit Kroatië. Dit meisje loopt op alle shuttles en zelfs met een beperkte techniek wist ze het onze Cheryl erg lastig te maken. Cheryl won de 1e game met 23-21. De 2e en 3e game waren echter voor de Koratische. Cheryl maakte teveel eigen fouten met veel shuttles uit en moest daardoor steeds weer terugkomen van een achterstand. Uiteindelijk lukte dit niet helemaal en dus geen halve finale single voor Cheryl.

Damesdubbel

Cheryl was in de damesdubbel erop gebrand om het foutje in de single goed te maken en samen met Imke van der Aar deze wedstrijd in winst om te zetten. Tegen de Slovenen Beton en Polanic werd het een eenzijdige wedstrijd. Met name Beton was de duidelijke mindere en werd vakkundig door onze meiden aangespeeld, waardoor Polanic buiten spel werd gezet. De 4e halve finale was een feit!

Herendubbel

Jayme van Elten en Lennart tegen de Duitsers Klein en Muller. Hier was sprake van een onvervalste Nederland-Duitsland. De Duitsers waren wel iets sterker, maar Jayme en Lennart vochten als leeuwen. En wonnen verrassend de 1e game met 21-18. De Duitsers wonnen de 2e game met 18-21 en in de 3e game konden onze leeuwen hun goede spel niet voortzetten. Met net teveel foutjes werd de 3e game met 15-21 verloren

Toen kwam de echte thriller.
Alex en Ruben tegen de 2e geplaatste Oostenrijker Rebhandl en Sloveen Semrov. Dit zijn 2e jaars U19 spelers met een lengte van zeker boven de 2 meter. Hun smashes zijn nagenoeg directe punten. Alex en Ruben begonnen wat voorzichtig en kregen direct alle punten om zich heen en verloren de 1e game met 14-21. De 2e game begonnen onze boys met een beter verzorgd spel met meer zachte en laaggehouden shuttles. De tegenstanders hadden daar ook wel een antwoord op, maar de game was met 21-15 voor Alex en Ruben. De 3e game werd een thriller tot en met 19-19 ging de wedstrijd gelijk op met fantastische rallies. Rebhandl en Semrov waren aan het eind net iets gelukkiger en wonnen de 3e game met 19-21.

Vanmiddag en vanavond worden de halve finales gespeeld.

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Slovenië-4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)