Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Slovenië-5

Ongekende spanning tijdens de halve finales in het TEM Slovenië Junior, maar het resultaat mag er zijn met drie finales!

Mix

Eerst mochten Cheryl en Ruben hun mix halve finale afwerken. Ook deze wedstrijd was erg snel beslist en de tegenstanders, de Kroaten Vlah en Spoljarec werden de hele baan over gestuurd. Met 21-16 en 21-10 (laatste game lieten ze lopen) was deze Kroatische hoop op een finale de grond ingeslagen. Deze spelers waren zeker niet slecht, maar Cheryl en Ruben waren gewoon top.

Mannensingle

Alex mocht tegen een beer van (ook) een Kroaat, met de verwoestende naam: Tucakovic . Deze ‘man’ slaat smashes verschrikkelijk hard en springt belachelijk hoog. Deze 2e jaars U19 en hoop van Kroatië moest dus tegen een 16 jarige jongen uit Nederland, genaamd Alex Vlaar. Met een goed doorgenomen wedstrijd plan begon Alex heel goed. De Kroaat lachte nog een beetje toen hij ineens de shuttles om zijn oren kreeg, maar na 11-2 voorsprong van Alex verging hem toch een beetje het lachen en werd hij wat gefrustreerd hetgeen hem een waarschuwing van de umpire opleverde. Alex liet hem werkelijk alle hoeken lopen, stuurde hem regelmatig het bos in en begon net zo hoog te springen en de shuttles heel precies af te smashen. Onderdeel van het plan was namelijk laag en zacht te spelen en pas te versnellen waar het kan. Daarnaast nog wat technische en tactische feitjes en de ‘beer’ werd in zijn kooi geplaatst. Eerste game: 21-8. Het publiek werd het stil van.
De 2e game begon de Kroaat furieus, maar Alex had overal een antwoord op en speelde mogelijk zijn beste wedstrijd van het seizoen. Na een voorsprong van 19-12 kwam Tucakovic nog wat terug, maar Alex hengelde zijn eerste single finale in een officiële Europees junior toernooi binnen.

Ruben Jille moest tegen de dubbelpartner van deze Kroaat, Spoljarec, waarvan hij in de halve finale nog de mix had gewonnen. Dit werd een korte wedstrijd met een niet goed resultaat. Ruben begon wat last te krijgen van zijn linkerknie en kon/ging niet voluit. Uiteindelijk heeft hij de wedstrijd wel uitgespeeld, maar kon niet winnen. Verloren met 9-21 en 16-21. Commentaar Ruben: Laat Alex hem morgen in de finale maar van de baan vegen!

Damesdubbel

Cheryl en Imke hadden een makkie in hun halve finale. De dames Kovac en Vlah werden met speels gemak van de Sloveense mat geveegd. Met name Imke (nog slechts 14 jaar)kreeg het op haar heupen en werd de grote vrees voor Kovac en Vlah. Een beetje geflatteerd gewonnen met 21-12 en 21-6.

Dus morgen drie finales in het Europese junior avontuur en dat is een felicitatie waard!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ernst op 21-10-2012 om 09:10 uur

    Inderdaad Is het een felicitatie waard. Bij deze, van harte nu nog " even" de finale pakken. ]:)

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Slovenië-5 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)