Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere speelt uit 4-4 tegen Van Zijderveld

Dekker Almere heeft zaterdagavond 6 oktober 2012 in Amstelveen 4-4- gespeeld tegen Van Zijderveld. Het was een spannende wedstrijd waarin zeven van de acht partijen in drie games werd afgewikkeld. Opvallend was de winst van Manon Sibbald in haar singlepartij en het uitstekende spel van Cheryl Seinen, die weliswaar verloor, maar liet zien een aanwinst voor Dekker Almere te zijn.

Carlton

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst speelden het mannendubbel tegen het talent Justin Teeuwen en de oude vos Norbert van Barneveld. In drie games trokken de Almeerders de winst naar zich toe.

Yvonne Sie speelde met Manon Sibbald tegen Mariëlle van der Woerdt en Linda Chen. En ook in deze partij was de winst, na een belabberde eerste game, uiteindelijk voor Dekker Almere.

Saber Afif speelde tegen Lester Oeij, verloor de eerste game, won de tweede game en stond in de derde game voor met 13-8. Toch wist Afif de game en daarmede de partij, niet binnen te halen, want Oeij won met 21-14.

Stephan Branderhorst speelde tegen Justin Teeuwen en won de eerste game. In de tweede game speelde Teeuwen een tempo hoger en dat wierp vruchten af tegen Branderhorst. Teeuwen won ook de derde game tegen een naar het leek futloze Branderhorst.

Cheryl Seinen ging tot het uiterste in haar singlepartij tegen Linda Chen. Het was voor Seinen even wennen om een single te spelen, maar trainer-coach Staats moest improviseren als gevolg van de afwezigheid van de ernstig geblesseerde Thamar Peters. Seinen verweerde zich uitstekend, verloor weliswaar in twee games, maar het was een nipt verlies.

Dit bestand bestaat niet

Manon Sibbald verloor de eerste game in haar vrouwensingle met tegen Alida Chen. Maar in de tweede game raakte Sibbald goed op stoom en won deze met, waarbij haar prima spel opviel. De derde game was wellicht de meest spannende van alle games in deze partij, maar in feite van alle games in de hele wedstrijd, want het ging gelijk op tot 16-16. Met een 19-16 voorsprong leek het er op dat Sibbald zou winnen. Chen kwam echter terug en het werd 20-20, maar uiteindelijk zegevierde Sibbald met 21-23.

Met een tussenstand van 3-3 werd er aan de mixen begonnen. Dave Khodabux en Yvonne Sie leken het te makkelijk op te vatten tegen Norbert van Barneveld en Mariëlle Verwoerdt. De eerste game ging in de verlenging dan ook naar Van Zijderveld. In de tweede game zetten de Almeerders de zaak recht met ruime winstcijfers, dat waren ze ook wel aan hun stand verplicht. Ook de derde was voor Khodabux en Sie.

Saber Afif en Cheryl Seinen wonnen sterk spelend de eerste game in hun mix tegen Lester Oeij en Alida Chen. Zij speelden een heel goede game. Oeij en Chen kwamen in de tweede game terug en ook hier werd het dus een derde game. Die werd uiteindelijk gewonnen door het Amstelveense duo met 21-16 en dat bracht een eindstand op het scorebord van 4-4.

Ik denk dat zowel Van Zijderveld als Dekker Almere daarmede kunnen leven. Dekker Almere blijft tweede in de rangschikking en de stand in de eredivisie met de uitslagen van zaterdag is nu als volgt.

De eerstvolgende wedstrijd van Dekker Almere in de Carlton eredivisie betreft een uitwedstrijd tegen Van Zundert Velo op zaterdag 27 oktober 2012.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere speelt uit 4-4 tegen Van Zijderveld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)