Badminton Vereniging Almere

Badmintonners blijven tweede na dubbel

ALMERE/ABEL IWEMA - Dekker Almere heeft aan het dubbelweekeinde in de eredivisie een gedeeld gevoel overgehouden. Na de overtuigende overwinning op BC Roosterse zaterdagavond met 1-7 volgde gisteren een 4-4 gelijkspel tegen Duinwijck. Dekker Almere haalde dus niet alles uit de mogelijkheden.

Tegen Duinwijck speelden de Almeerders in eigen hal met name in de enkelspelen teleurstellend. Zowel als bij de dames als bij de heren werden nederlagen genoteerd. De Almeerders kenden wel een uitstekende start. Dave Khodabux en StephanBranderhorst wonnen de heren dubbel van Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt met 21-15 en 21-18. Dat leek de opmaat voor een mooie middag.

Daarna vergaten de Almeerders echter in de enkelspelen de score op te voeren. Saber Afif verloor kansloos van Erik Meijs met 18-21 en 8-21 en Stephan Branderhorst kon na het succes van zaterdagavond geen vervolg vinden tegen Jerry Natenstedt . Branderhorst verloor met 18-21, 21-13 en 13-21 van de Haarlemmer.

De punten kwamen voor Dekker uit de dubbel en de gemengd dubbel. Met name de dubbel van Rachel Howard en Yvonne Sie gaf een mooie overwinning. Met 19-21, 22-20 en21-15 was het Almeerse damesdubbel te sterk voor Akvile Stapusaityte en Karina de Wit. Zaterdagavond leek Dekker de optimale score te halen maar oud-Dekker speelster Roxanne Molenmaker en Leon Nottelman waren te sterk voor Saber Afif en Cheryl Seijnen. Met 21-18 en 21-14 verloren de Almeerders daar hun enige punt.

,,Ik vind dit weekeinde helemaal niet teleurstellend'', meende coach Erik Staats. ,,Roosterse snoept iedereen punten af en deze overwinning is gewoon uitstekend'', toonde Staats zich tevreden over de zaterdagavond. ,,Tegen Duinwijck moet je realistisch zijn. We houden ze keurig op afstand in de eredivisie en nemen gewoon vier punten mee'', beschouwde Staats het resultaat. Dekker Almere deed in de stand goede zaken door het onverwachte verlies van Van Zundert Velo tegen DKC. ,,We hebben echt nog een weg te gaan maar we zitten op het goede spoor", was Erik Staats toch tevreden.

Reageer op dit bericht (“Badmintonners blijven tweede na dubbel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)