Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint met 6-2 van Van Zijderveld

Dekker Almere heeft zaterdagavond 22 december 2012 thuis in Sportcomplex Carl Dekker de Carlton Eredivisiewedstrijd met 6-2 gewonnen van het Amstelveense Van Zijderveld. Het was een sportieve wedstrijd en een aantal partijen was het aanzien meer dan waard. De verliespunten aan de zijde van Dekker Almere kwamen voor rekening van Saber Afif, die zijn single moest opgeven en Stephan Branderhorst die in drie games verloor van Justin Teeuwen.

Carlton

Dave Khodabux en Peter Mills waren klaarblijkelijk nog niet warm gedraaid, want de eerste game in de mannendubbel tegen Norbert van Barneveld en Lester Oey ging met 12-21 naar de gasten. Met 21-8 in de tweede game werkten De Buks en Spitfire Mills dit vuiltje weg en ook in de derde game voerden de Almeerders de boventoon en konden ze zich de fraaiste rally's permitteren en werd het uiteindelijk 21-14.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie speelden hun vrouwendubbel tegen Elisa Piek en Linda Chen en het Dekker Almereduo was de bovenliggende partij. Een leuke partij om naar te kijken en een mooie uitslag voor de gastvrouwen met 21-13 en 21-15.

Stephan Branderhorst kwam in de derde game te kort tegen het Van Zijderveldtalent Justin Teeuwen. De eerste game was met 13-21 voor Teeuwen, de tweede met 22-20 voor Branderhorst, maar, zoals al gezegd, in de derde game ging Teeuwen er met 11-21 met de winst vandoor.

Manon Sibbald had in haar vrouwensingle tegen Alida Chen drie games nodig om tot winst te komen. De eerste game ging gelijk op, totdat Sibbald ten val kwam. De schrik sloeg de toeschouwers om het hart, na de eerdere zware kwetsuren van Thamar Peters en Saber Afif, maar Sibbald kon gelukkig verder. Ongetwijfeld geschrokken raakte Chen onmiddellijk uit het zicht van Sibbald, maar toch kwam Sibbald nog terug tot 17-21. Maar in de tweede game sloeg Sibbald met 21-16 toe en kon het publiek zich opmaken voor de derde game. Aanvankelijk leek het er op dat Sibbald ruim zou winnen, maar Chen kwam toch weer terug, maar met de finish in zicht pakte de strijdende Sibbald tot haar grote blijdschap de game met 21-15 en daarmede de partijwinst.

Dit bestand bestaat niet

Saber Afif gaf zijn mannensingle na een 0-2 achterstand op en Lester Oey mocht zich de winnaar noemen. Overigens het gaat de goede kant op met de blessure van Afif die verwacht voor de play-offs op tijd fit te zijn.

Onze Engelse psychologe Rachel Howard was Linda Chen in haar vrouwensingle met twee games de baas. Het werd tweemaal 21-12 in de twaalfde maand van het jaar voor Howard.

De Engelse Howard kon kort daarop opnieuw aantreden om samen met Dave Khodabux de mix te spelen tegen Norbert van Barneveld en Elisa Piek. Een ietwat verrassende opstelling van coach Erik Staats, die zich met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van het halen van de play-offs, wel een 'experiment' kan veroorloven. Howard en Khodabux kwamen nimmer in de problemen en maakten er samen met de tegenpartij een leuke show van met 21-16 en 21-15.

Peter Mills en Yvonne Sie waren in hun gemengd dubbel tegen Justin Teeuwen en Alida Chen een klasse beter. Het publiek genoot zichtbaar van de technische vaardigheden van het Almeerse duo. Het werd een aantrekkelijke partij te meer daar Teeuwen en Chen hun stinkende best deden voor een beter resultaat dan de 21-12 en 21-15 die nu op de fraaie Wisisscoreborden kwam te staan.

Ben Lageweg was de referee en de scheidsen Judith van der Wel en Rob Deriga deden het prima en genoten niet alleen van de wedstrijden, maar ook van de welverdiende teamschotel.

De fraaie foto's zijn gemaakt door Philip Pietersz en Edwin Gijsen, waarvoor onze dank.

Voor de cijferfetisjisten de stand en de overige uitslagen in de Carlton Eredivisie

Vanmiddag, zondag 23 december 2012 om 13.00 uur speelt Dekker Almere opnieuw thuis in Sportcomplex Carl Dekker en wel tegen de landskampioen van het seizoen 2011/2012 Van Zundert Velo uit Wateringen.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint met 6-2 van Van Zijderveld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)