Badminton Vereniging Almere

Donkere wolken boven badmintonners ondanks overwinning

ALMERE/ABEL IWEMA - Aan de 8-0 overwinning van de badmintonners van Dekker Almere viel niets af te dingen. Nummer laatst in de eredivisie Victoria werd probleemloos op zij gezet. Toch stonden de gezichten bij Dekker Almere niet vrolijk na afloop. Het ziet er namelijk naar uit dat het team van trainer Erik Staats het een tijdje zonder Saber Afif moet doen.

In de partij die Afif speelde tegen Robert Kwee moest de Almeerse nummer één tot het gaatje om in de derde game met 21-16 te winnen. Bij 19-16 verstapte Afif zich daarbij en met een van pijn vertrokken gezicht kon hij na opgelapt te zijn op karakter de wedstrijd tegen Kwee in de wacht slepen. ,,Dit was niet verantwoord'', omschreef Afif zijn laatste twee punten. ,,Ik heb dit eerder gehad en het voelt als een scheurtje in mijn enkelband'', sprak de terneergeslagen Afif. De Almeerse kopman had het traditioneel lastig met oud-Almere speler Robert Kwee. ,,Ik heb hem in de laatste game laten komen, maar kon het toch nog afmaken omdat Robert toen fouten ging maken'', keek Afif terug op zijn overwinning.

Ook Stephan Branderhorst greep de volle winst in een spannende pot tegen de Belgische jeugdinternational Birger Abts. ,,Dat laatste punt in de tweede game heeft mij wel geladen voor de beslissende game", vertelde Branderhorst na afloop. ,,Een klote punt", meende Branderhorst. Ongewoon troffen beide badmintonners elkaars rackets. De Belg sleepte daarmee met 21-23 een extra game binnen. Met 21-15 besliste Branderhorst echter de strijd in de derde game. ,,Geweldig dat we na de domper van Saber de mix met invaller Alex Vlaar en Cheryl Seijnen ook weten te winnen", vond coach Eric Staats. Met 21-18 sleepte het Almeerse gelegenheidsduo de overwinning over de streep. ,,Saber gaan we een tijd missen. Dat is wel een heel erg grote tegenvaller bij deze overwinning", treurde coach Staats tot slot.

Reageer op dit bericht (“Donkere wolken boven badmintonners ondanks overwinning ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)