Badminton Vereniging Almere

Deceptie voor Dekker Almere

De tweede halve finale wedstrijd om het landskampioenschap tegen DKC is voor Dekker Almere op een deceptie uitgelopen. De angel werd uit de wedstrijd gehaald op het moment, dat het tot nu toe ongeslagen koningskoppel Peter Mills en Dave Khodabux in drie games het mannendubbel verloren van Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel. Onverwacht was deze nederlaag nu ook weer niet, want Dave Khodabux had afgelopen donderdag een knieblessure opgelopen en was in feite niet in staat om te spelen.

Carlton

Dekker Almere had gehoopt dezelfde partijen te winnen als in de thuiswedstrijd om op die manier een golden game af te dwingen, waarin de Almeerders zeker niet kansloos zouden zijn. Maar zover is het niet gekomen, want de technische staf stond voor de schier onmogelijke opgave om een oplossing te vinden voor het blessureleed waardoor de ploeg geteisterd wordt. Eerste heer Saber Afif was nog steeds niet in staat om te spelen en de eerste dame Sarah Walker moest ook wegens een blessure verstek laten gaan. Eerder in het seizoen raakte Thamar Peeters al zeer ernstig geblesseerd. En zo kan het gebeuren dat Dekker Almere deze competitie niet éénmaal in de sterkste opstelling kon aantreden. De personele problemen waren in deze tweede halve finale wedstrijd simpelweg te groot en onoplosbaar voor de technische staf.

Dit bestand bestaat niet

Dave Khodabux en Peter Mills verloren in drie games, te weten 21-15, 15-21 en 21-18 van Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw.

Met 21-18 en 21-9 waren Ginny Severien en Soraya de Visch van Eibergen te sterk voor Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

Stephan Branderhorst speelde de eerste mannenenkel, maar was niet opgewassen tegen de ontketende Dennis van Daalen de Jel (21-8 en 21-12).

Bij ontstentenis van Sarah Walker moest Rachel Howard de eerste vrouwensingle voor haar rekening nemen en dat deed zij naar behoren. Met 21-18 en 21-16 was de winst toch voor Soraya de Visch van Eibergen.

Alex Vlaar nam de tweede mannensingle voor Dekker Almere voor zijn rekening, maar de Almeerse jongeling kon het niet bolwerken tegen Mark Caljouw (21-08 en 21-12).

Aangezien DKC met de 5-0 over beide wedstrijden negen partijen gewonnen had, en het voor Dekker Almere niet meer mogelijk was om langszij te komen, komt DKC uit in de finale in Barendrecht tegen BC Amersfoort.

De mixen van Peter Mills en Yvonne Sie en de mix van Dave Khodabux met Marloes van Heteren werden dus niet meer gespeeld.

Ondanks al het blessureleed slaagde Dekker Almere er voor de derde achtereenvolgende maal in om de play-offs te halen en dat is wat ons maar bij moet blijven, want het was een prestatie op zich. De technische staf heeft er alles aan gedaan en verdient een pluim voor de resultaten van het afgelopen seizoen.

En de technische staf heeft mij verzocht om vooral de supporters van het afgelopen seizoen te bedanken en vooral de 70 meegereisde enthousiastelingen vandaag naar Den Haag.

Dekker Almere wacht nog de bekerwedstrijden om de Carlton Cup, en deze finalewedstrijden vinden plaats in juni 2013.

Carlton

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ronald Schalk op 27-01-2013 om 18:58 uur

  Jammer, maar toch een heel goed seizoen gedraaid ondanks alle blessureleed.

 2. Eric Witsel op 27-01-2013 om 19:37 uur

  Deceptie is wat zwaar, zou licht teleurgesteld willen zeggen. Zeker als je bekijkt hoe Almere tot de halve finales is gekomen. Ik heb enorm genoten dit seizoen van de partijen die het 1e team heeft laten zien.
  So therefore: THANK YOU VERY MUCH Thamar Peters, Cheryl Seinen, Manon Sibbald, Yvonne Sie, Sarah Walker, Dave Khodabux, Saber Afif, Peter Mills, Stephan Branderhorst, Alex Vlaar and all others from team 1 for a wonderful season and all great matches to watch. Good luck next season. Hope to meet you all again in another great season.

 3. conny op 27-01-2013 om 22:00 uur

  ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg dat ik genoten heb van de vele spannende en mooie partijen dit seizoen !!! Dat jullie ondanks alle tegenslag, zoveel inzet en veerkracht hebben getoond is iets wat geen enkel eredivisieteam jullie nadoet !! petje af, en volgend jaar gaan we voor een nieuwe kans. :)

 4. Jolanda op 28-01-2013 om 09:59 uur

  Helemaal eens met de vorige sprekers; ik heb ook genoten van de wedstrijden van het 1e team afgelopen seizoen. De eerste spannende play-off wedstrijd tegen DKC was ook onvergetelijk!!! Een welgemeend DANK JE WEL aan alle spelers van het 1e team van BVA!!!

 5. Eric Witsel op 28-01-2013 om 17:18 uur

  Wil nog even toevoegen dat ik niet teleurgesteld ben in het niet behalen van de finale door team 1. Kan mij voorstellen dat team 1 dit, ondanks al hun inspanningen om zover te komen, dat wel is. Hoop dat deze teleurstelling snel zal verdwijnen en plaats maakt voor trots.

Reageer op dit bericht (“Deceptie voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)