Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere begint halve finale met gelijkspel

ALMERE/ABEL IWEMA - De badmintonners van Dekker Almere en DKC hebben in hun eerste play-off wedstrijd voor de finale van de landstitel in de eredivisie gelijk gespeeld.

Het werd na een spannend en boeiende avond topbadminton uiteindelijk 4-4. De opmaat was voor BV Almere niet florissant. Opnieuw moest coach Erik Staats behoorlijk improviseren om een representatief team bij elkaar te krijgen. Saber Afif haakte kort voor de start toch af en Sarah Walker bleek niet beschikbaar om te spelen. Dat betekende dat Dave Khodabux voor de eerste single moest gaan. Daarvoor hadden Peter Mills en Stephan Branderhorst in een heroïsche partij gewonnen van het duo Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel met 17-21, 21-14 en 21-19. ,,Het was voor mij natuurlijk een beladen pot. Ik speel zelden de dubbel en zeker niet met Peter", keek Branderhorst terug op zijn wedstrijd. ,,Ik heb alles gegeven. Daarom was de batterij in mijn single tegen Mark Caljouw wel een beetje leeg", vertelt de Almeerse badmintonner. Hij verloor deze strijd in drie games. Het uiterst fel meelevende publiek zorgde voor een unieke sfeer in een echte play-off ambiance. In het tumult deelden beide ploegen in de eerste vier wedstrijden de punten. De surprise kwam door een opgave in de tweede damessingle van DKC. Daardoor kon Manon Sibbald een wedstrijdpunt grijpen. Dat Almere vervolgens de gemengd dubbels won was in de lijn der verwachtingen.

,,We hebben gestreden voor wat we waard waren. Ik ben super trots op mijn team", complimenteerde Erik Staats zijn team. ,,Ondanks het gemis van een aantal basisspelers komen we ver",meende de coach. Zondag wacht de Almere ongetwijfeld een heksenketel in Den Haag maar het geloof in de finale is er nog.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere begint halve finale met gelijkspel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)