Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere start halve finale in sterkste opstelling

ALMERE/ABEL IWEMA - 23 januari 2013. De badmintonners van Dekker Almere spelen morgenavond om 19.30 uur de eerste halve finale wedstrijd thuis in de play-offs in de badminton eredivisie. Tegenstander is DKC.

De ploeg uit Den Haag eindigde boven Dekker in de reguliere competitie. Net als vorig jaar bereikte Dekker Almere de play-offs.

De verwachtingen zijn dit jaar echter wat hoger gespannen. Doelstelling dit seizoen was mee te doen om het landskampioenschap. Dat doel wil coach Erik Staats graag verwezenlijkt zien. Hij ziet nog altijd mogelijkheden. ,,Het worden twee hele spannende wedstrijden. We ontlopen elkaar weinig. Dat bleek al in de competitie’’, kijkt Staats vooruit. Hij is uiteraard positief over zijn team. ,,Ik heb vertrouwen. We gaan er van uit weer aan te kunnen treden met Saber Afif in de herensingle. Dat betekent in de sterkste opstelling. Dat kan alleen maar positief uitwerken’’, zo stelt de coach.

Foto Almere Vandaag

Afif was wekenlang geblesseerd, maar lijkt dus op tijd fit. Zijn ploeg zal de punten halen uit de dubbels. In de singles lijkt DKC sterker. ,,Daar waar je boven je zelf kan uitstijgen pak je misschien een onverwacht wedstrijdpunt", vindt Dave Khodabux. De ervaren aanvoerder van Dekker Almere ziet ook kansen en gelooft evenals zijn coach in een spannende strijd. ,,Belangrijk zal onze teamgeest zijn. Voor elkaar willen winnen. De sfeer is goed. We willen punten voor elkaar pakken", is Khodabux enthousiast over het team. De komende twee dagen bouwt Dekker verder aan het vertrouwen. Teambuilding is daarbij het sleutelwoord. ,,Een eerste slag slaan en dan zondag verder kijken", geeft coach Erik Staats tot slot aan. Zondag volgt namelijk de tweede en uiteindelijk beslissende tweede wedstrijd in Den Haag.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere start halve finale in sterkste opstelling ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)