Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere te sterk voor Slotermeer

Dekker Almere heeft zaterdagavond 5 januari 2013 in Sportcomplex Carl Dekker voor zo'n 150 toeschouwers een ruime 6-2 zege behaald op het Amsterdamse Slotermeer. Alleen de mannensingle van Alex Vlaar en het gemengd dubbel van Alex Vlaar met Yvonne Sie gingen verloren voor de Almeerders.

Carlton

Aangezien Dekker Almere ruim voor het einde van de competitie zeker is van het behalen van de play-offs, was er voor de technische staf alle aanleiding om met de opstellingen enigszins te experimenteren. Zo kreeg Alex Vlaar de kans om zich tweemaal op het hoogste niveau te mogen manifesteren, in zijn single en in het gemengd dubbel met Yvonne Sie, en speelde Dave Khodabux zijn mix voor de verandering met Sarah Walker.

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst speelden het mannendubbel tegen Hans van Os en Dave Veerman. De stand doet wellicht vermoeden dat er sprake was van een spannende partij (21-17 en 21-16) maar met een De Buks in bloedvorm leek het meer een demonstratiepartij.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie maakten er in het vrouwendubbel tegen Judith Campman en Jessica Ottenhof wel een echt spannende partij van die met 21-17 en 21-15 door de Almeerders werd gewonnen.

Aangezien kopman Saber Afif nog altijd geblesseerd is, speelde Stephan Branderhorst het eerste mannendubbel tegen Hans van Os. Dat Branderhorst op weg terug is, liet hij zien in zijn partij tegen Hans van Os. Aanvankelijk keek Branderhorst tegen een 4-10 achterstand aan, maar hij vocht zich terug om aan de finish de eerste game met 21-19 toch in de zak te steken. In de tweede game kwam Branderhorst niet meer in gevaar (21-13) en was de partij voor Branderhorst.

Sarah Walker was in haar vrouwensingle tegen Marloes Klaassen te sterk voor de Slotermeerspeelster. Met 21-9 en 21-11 bracht de Engelse nationaalspeelster de tussenstand op 4-0 voor Dekker Almere.

Alex Vlaar vond in zijn mannensingle in Ralph Starren een tegenstander die nog een maatje te groot is voor de Almeerder. Starren liep in de eerste game een flinke achterstand in en ging vervolgens met 13-21 over Vlaar heen, die wellicht nog moet wennen aan de snelheid van het spel in de eredivisie en iets meer de rust moet bewaren. In de tweede game ging het beter met Vlaar en even leek zelfs een derde game in het verschiet te liggen, maar zover liet Starren het niet komen (17-21).

Manon Sibbald had in haar vrouwensingle haar handen vol aan Jessica Ottenhof en de Slotermeerse greep in de eerste game de kans om deze met 15-21 te winnen. In de tweede game stond Sibbald met 20-15 voor, maar als sneeuw voor de zon smolt deze voorsprong weg en werd het zelfs nog een verlenging die met 23-21 alsnog door Sibbald werd gewonnen. In de derde game ging de strijd gelijk op, maar Sibbald trok met 21-18 aan het langste eind.

Dave Khodabux en Sarah Walker speelden het gemengd dubbel tegen Dave Veerman en Ellen Kooijman. Voor De Buks was er sprake van een snippergame, want de eerste elf punten nam bij wijze van spreken Sarah Walker voor haar rekening. Het werd met 21-19 en 21-16 een eenvoudige overwinning voor het Almeerse duo.

Alex Vlaar en Yvonne Sie konden het in hun gemengd dubbel niet bolwerken tegen Ralph Starren en Judith Campman. De eerste game ging gelijk op, waarbij Sie en Vlaar de winst voor het grijpen hadden, maar ze lieten het na en het werd 19-21 voor Slotermeer. Starren en Campman namen in de tweede game ruimer afstand met 14-21 en dat bepaalde de eindstand in deze sportieve wedstrijd op 6-2 in het voordeel van Dekker Almere.

Na afloop van deze laatste thuiswedstrijd bedankten trainer-coach Erik Staats en captain Dave Khodabux het publiek voor de opkomst en support van het afgelopen seizoen. Staats en Khodabux riepen de toeschouwers op om ook in de komende play-offwedstrijden weer grandioos achter Dekker Almere te staan!

Referee Ben Lageweg en de scheidsrechters Marielle Jacobi en Nico Nieuwkerk deden wat ze moesten doen. Onopvallend aanwezig zijn en toch gedecideerd scheidsen. Een compliment derhalve.

Dit bestand bestaat niet

Philip Pietersz nam de fraaie foto's voor zijn rekening van deze wedstrijd met veel toeschouwers, die er voor zorgden dat het tot elf uur barstensvol was in de kantine van Sportcomplex Carl Dekker.

Er rest Dekker Almere nog één wedstrijd op zaterdag 12 januari 2013 en wel de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort, de koploper in de Carlton Eredivisie. En dan gaat Dekker Almere zich opmaken voor de play-offwedstrijden tegen het Haagse DKC.

De stand en de uitslagen in de eredivisie

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere te sterk voor Slotermeer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)