Badminton Vereniging Almere

Team 17: Verwachtingen waargemaakt

Afgelopen zondag hebben we de competitie 2012-2013 afgesloten tegen Huizen. Voor de laatste speelronde stonden we op de tweede plaats met 6 punten achterstand op de koploper, dus weinig fiducie in het kampioenschap. We hebben de wedstrijd netjes met 6-2 gewonnen, maar het was wel even schrikken toen we hoorden dat Ouderkerk (de koploper) met 6-2 had verloren. Een goede rekenaar kan uit het bovenstaande concluderen dat we maar 2 punten tekort zijn gekomen voor de koppositie. Maar ja, twee punten is ook een voorsprong, dus een heel hartelijke felicitatie naar de kampioenen uit Ouderkerk.

De tweede plaats echter overstijgt onze verwachtingen, zo hoog zijn we nog nooit geëindigd (en met 11 punten voor op nummer 3 zijn we dik tweede geworden), dus we kunnen niet anders dan enorm tevreden zijn over dit seizoen.

Dan wat statistieken van onze prestaties: 59% van de singles is gewonnen, 73% van de dubbels en 67% van de mixen. Er zijn ook statistieken van de individuele spelers allen deze gaan we niet publiceren. Ze zijn uiteraard wel verstrekt aan de trainers, zodat zij het POP (persoonlijk ontwikkel plan) van de spelers kunnen updaten. Ik kan wel meedelen dat een aantal van ons “aan de bak” moeten om het POP te halen, waarschijnlijk krijgen zij/wij een zeer zwaar trainingskamp voorgeschreven (wordt, zoals ieder jaar, in oktober gehouden).

Overigens overwegen wij om het POP te veranderen in PIP (Personal Improvement Plan). Om namelijk de laatste stap te zetten naar het kampioenschap hebben we een aantal Engelsen op het oog, die we voor de wedstrijden zullen laten invliegen.

Dan tenslotte een daverend applaus voor onze trainers Emmy en Rick. Iedere week weer met groot enthousiasme voor de groep staan en telkens weer de basale technieken uitleggen, die we na 99 keer nog steeds niet goed doen (houd je racket hoog bij het net!!). Heel, heel hartelijk bedankt voor de wijze lessen en leuke oefeningen die we wekelijks van jullie krijgen. En het seizoen is nog niet over, dus we gaan gewoon door met trainen.

Ook natuurlijk een bedankje aan de wedstrijdcommissie en de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat wij zorgeloos onze wedstrijdjes kunnen spelen. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan, maar uit ervaring weet ik dat dit absoluut niet zo is.

We gaan nog een aantal toernooitjes spelen. Ook daarvan zal ik verslag uitbrengen, en zoals altijd zal hoe we deze toernooien ervaren prevaleren boven hoe we geëindigd zijn.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Eric Witsel op 29-01-2013 om 20:16 uur

  Prima Plan van Aanpak.
  Mis echter de tijdlijn voor de POP (PIP) :-)
  Leuk verslag; humor, zelfspot en een (vette) knipoog naar team 1.
  Nice.
  Gefeliciteerd met zo'n topseizoen: sportief presteren en toch een hoge fun factor, hulde.

 2. Teus op 29-01-2013 om 21:07 uur

  Jammer, zo dicht bij en toch zo ver weg nu DIE MOOIE CUP,
  Laten we er vrijdag nog maar eentje opnemen,
  Kanjers

  Volgend jaar gaat het vast lukken met het PIP plan

  Teus

 3. Cindy op 29-01-2013 om 23:13 uur

  Hee toppers, goed gedaan!! Dank voor de leuke verslagen, fijn dat er nog wat meer komen!

 4. Jolanda op 30-01-2013 om 11:23 uur

  Super gedaan team 17!

  Een tweede plek dit seizoen.....jullie kruipen langzaamaan naar de echte top! Je moet deze top ook niet te snel willen bereiken, anders worden de trainingskampen op Gran Canaria overbodig.............

  :o: GEFELICITEERD!

 5. Paula op 31-01-2013 om 16:24 uur

  In Almere hebben wij gewoon onze eigen Toppers!!!

Reageer op dit bericht (“Team 17: Verwachtingen waargemaakt ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)