Badminton Vereniging Almere

Verzwakt Dekker Almere kansloos tegen DKC

DEN HAAG/ABEL IWEMA - Dekker Almere is er niet in geslaagd om de finale van de play-offs in de eredivisie badminton te bereiken. In Den Haag werd vrij kansloos met 5-0 verloren van DKC. Het vijfde punt betekende het einde voor de kansen voor de badmintonners uit Almere.

Met een behoorlijke schare supporters was de Almeerse ploeg afgereisd naar sporthal ’t Zandje in Den Haag. Er leefde vooraf de hoop op een verrassing. Realisme dwong voor de tweede wedstrijd echter al te denken aan een schier onmogelijke opgave. De ploeg van coach Erik Staats speelde deze competitie door blessureperikelen nog niet in de sterkste opstelling en dat was gisteren in Den Haag ook het geval.

Het normaal gesproken onverslaanbare duo Peter Mills en Dave Khodabux trapte af tegen Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel. Khodabux liep in de eerste wedstrijd donderdagavond een knieblessure op en dat brak het duo gisteren op. Met 21-15,15-21 en 21-18 bleek het Haagse tweetal de toon van de middag te zetten.

Daarna verloor ook het Almeerse damesdubbel kansloos. Stephan Branderhorst was in de mannen single op rank één gezet. ,, Dennis van Daalen de Jel was door de overwinning in de dubbel helemaal in een flow. Die speelde ouderwets. Er was voor mij geen beginnen aan”, aldus de teleurgestelde Branderhorst. Verschuilen achter de blessures wilde hij zich niet. ,,Natuurlijk valt het allemaal vies tegen met die blessures, maar DKC was over twee wedstrijden gewoon beter”, meende de Almeerse badmintonner.

Omdat Rachel Howard en Alex Vlaar ook hun singles verloren was de koek op voor de ploeg van coach Erik Staats. ,,Door de afwezigheid van vaste waarden heb ik een beetje nare bijsmaak over de nederlaag. We waren wel heel erg kwetsbaar en dat maakt de teleurstelling groot”, was de slotconclusie van de coach. Tegenstander van DKC is de finale is Amersfoort.

Reageer op dit bericht (“Verzwakt Dekker Almere kansloos tegen DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)