Badminton Vereniging Almere

Regiokampioenschappen Noord Holland, zaterdag de senioren

Komend weekeinde vinden de wedstrijden om het Regiokampioenschap plaats in Sportcomplex Carl Dekker. De zaterdag is gereserveerd voor de seniorenteams waarbij de BVA dit jaar vertegenwoordigd wordt door de H1 en team 18.

De heren van de H1 zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om de reguliere competitie winnend af te sluiten in de 2e klasse. Vaste kracht en Regiokampioen van vorig jaar, Jeroen, zag zijn team dit seizoen nagenoeg compleet vernieuwd worden. Het team wist ruim bovenaan te eindigen door slechts in 2 wedstrijden een gelijkspel toe te staan. De overige wedstrijden werden ruim gewonnen.

Het veelal jeugdige enthousiasme van Joost, Ytze, Jeroen en Niels wordt in ruime mate gecompenseerd door de rust en ervaring van Eddy Holthuis. Desondanks kunnen ze ook de nodige support gebruiken en vooral de jeugd uit de groepen Wit, Geel en Groen wordt opgeroepen om hun assistent trainers Ytze en Joost aan te komen moedigen. En dat kan prima nu er deze zaterdag uiteraard geen kleurtraining is. De eerste wedstrijd van de H1 is tegen de verliezer van de wedstrijd Almere Buiten H1 tegen Slotermeer H1. Mogelijk dus een heuse Almeerse badmintonderby!

Team 18 heeft het dit jaar heel lang spannend weten te houden. Pas in de laatste speelronde werd het kampioenschap in de vierde klasse veilig gesteld, waar lange tijd drie teams aanspraak op deden. Uiteindelijk sloten ze het seizoen af met een voorsprong van drie punten na slechts 1 keer verlies en ook maar 1 keer een gelijkspel.

Dit team moet het vooral hebben van de ervaring en rust die elke tegenstander op voorhand al ontzag inboezemt. De 3J’s Jolanda, Jenny en Jaqueline samen met Chris en Robbert brengen dit in ruime mate met zich mee. Het jeugdige enthousiasme en de knallende smashes komen hier van Tom. De combinatie heeft ook dit jaar weer uitstekend gewerkt. Ook team 18 kan de nodige support gebruiken, al was het maar omdat zij al om 10:00 uur aan de bak moeten tegen Amsterdam 7.

Reageer op dit bericht (“Regiokampioenschappen Noord Holland, zaterdag de senioren ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)